23948sdkhjf

EUC Norvest klæder Danmark på til robotterne

Kursuscentret har stor succes med sine robotkurser, der trækker kursister til fra hele Danmark.

Seneste robotkursus blev afviklet i marts, og her kunne teknologicentret melde ”fuldt hus”. Kursisterne kom hele vejen fra det nordlige Jylland, Fyn og Nordsjælland, og både små virksomheder og store, landsdækkende kæder var repræsenteret.

- Der er ingen tvivl om, at vi har spottet behovet før mange andre, og vi er derfor kommet rigtig godt fra start. Vi har højtkvalificerede undervisere med stor erfaring inden for netop dette område, og kursisterne er meget begejstrede for forløbet og måden, vi underviser på. Vi får nogle supergode evalueringer på kurserne, og med den stærkt stigende interesse, vi oplever for vores kurser, er der vist ingen tvivl om, at det er et stærkt koncept, vi her har lanceret, lyder det fra projektleder Bente Homann.

Åbent Værksted-koncept
Kurserne afholdes som ”Åbent Værksted”, hvor den enkelte kursist kan starte på det niveau, vedkommende nu engang befinder sig på. Nogle af kursisterne har aldrig arbejdet med robotter før, mens andre har god erfaring med det, og i løbet af kurset finder kursisterne sammen i grupper, hvor de arbejder og udvikler sig sammen.

- Efter endt kursus vil alle deltagere have oparbejdet en masse grundlæggende færdigheder i at betjene robotterne, ligesom de lærer grundlæggende programmering af dem. For virksomhederne er det en rigtig god investering at sende sine medarbejdere afsted på kurset, for ikke alene får de nogle medarbejdere, der er blevet mere fortrolige med at bruge robotter i produktionen, men de får også medarbejdere med en mere innovativ tilgang til robotterne. Medarbejdere som måske kan se nye muligheder for brugen af robotterne, så man får det fulde udbytte af dem, forklarer Bente Homann.

Maneta er klar på mere
Mark Skelskov Rasmussen, fra Meneta på Fyn, har sammen med en kollega deltaget i robotkurset i Thisted, og de har begge været særdeles begejstrede for forløbet.

- Vi har været ekstremt glade for kurset. Vi har fået meget mere ud af det, end vi egentlig forventede, og det har helt klart givet os blod på tanden i forhold til at arbejde med robotter, lyder det fra Mark Skelskov Rasmussen, der fortsætter:

- Derfor håber vi også på, at kursuscenteret i Thisted vil begynde at udbyde kurser på avanceret niveau, så vi kan vende tilbage, når vi er klar til at tage det et niveau op. Nu skal vi lige komme godt fra start og bruge det, vi har lært, og så håber jeg, at vi til efteråret vil få mulighed for at tage et avanceret kursus i Thisted.

Kursuscentret EUC Nordvests robotkurser kører fire gange årligt. Næste hold er i juni, og her er der stadig ledige pladser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094