23948sdkhjf

Tysk maskinindustri går til kamp mod nationalisme

Stor tysk industriorganisation slår et slag for EU, åbne grænser og har lanceret en ny online-kampagne #europeworks

I år er 60 år siden, Rom-traktaten blev underskrevet og EF - det senere EU - for alvor blev en realitet.

Siden har industrien haft store fordele af det europæiske samarbejde. Sådan lyder det fra den tyske producentorganistion Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau, VDMA.

Derfor har organisationen lanceret en ny online-kampagne, der advarer mod nationalisme og isolationisme.

- Europa kan med rette være stolt af, hvor langt vi er kommet siden to destruktive verdenskrige. Den økonomiske succes i de europæiske lande skyldes i høj grad den europæiske integration. I Tyskland er mange job afhængige af et fredeligt Europa med et fælles marked og en fælles valuta. Vi må forsvare EU imod den nye bølge af nationalisme. Den udgør en trussel mod vores samfund og den velstand, vi har opnået, siger Thilo Brodtman, administrerende direktør i VDMA.

Tysk afhængighed af Europa

Kampagnen lanceres netop som Storbritannien er på vej ud af EU, og EU-modstanderen Marine Le Pen er med i opløbet som ny fransk præsident.

- På trods af al den succes har vi nu behov for en konstruktiv debat om, hvordan vi gør det europæiske samarbejde mere effektivt i fremtiden. Det betyder, at EU-processerne skal gøres mere transparente og mere demokratiske. I sidste ende vil befolkningerne kun bakke op om et EU, de forstår, siger Thilo Brodtman.

Den tyske maskinindustri er afhængig af det europæiske marked. I de sidste år er eksporten til de 28 EU-lande vokset med 4,1 procent til næsten 72,5 milliarder euro (540 milliarder kroner). Det svarer til, at næsten hver anden tyskproducerede maskine eksporteres til EU-lande.

- Mange virksomheder opfatter ikke længere Tyskland som deres hjemmemarked. Det er Europa i dag, siger Carl Martin Welcker, præsident for VDMA.

Kampagnen er baseret omkring europeworks.de og sociale medier som Facebook, Twitter og Linkedin.

- Med kampagnen ønsker vi at sende et stærkt pro-europæisk signal. Europa er under angreb fra nationalister og populister, forklarer Thilo Brodtmann.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079