23948sdkhjf

Industriuddannelser opgraderer maskinpark

EUC Nordvestsjælland har anskaffet tre nye drejebænke fra Pinacho.

Den danske metalindustri investerer i disse år gevaldigt i ny teknologi og nye maskiner. Og industritekniker- og værktøjmageruddannelserne er tvunget til at følge med, så fremtidens faglærte ikke bliver uddannet med fortidens teknik.

Derfor har EUC Nordvest i Holbæk investeret i tre nye Pinacho SC 200-750 drejebænke, som elever på grundforløbet for industriteknikere og værktøjsmagere skal prøve kræfter med. Maskinerne er købt hos Ove Kieme Værktøjsmaskiner.

- Pris og kvalitet står mål med det, vores elever skal lære på den grundlæggende uddannelse som industritekniker eller værktøjsmager, siger Michael Elbo, uddannelseschef på EUC Nordvest.

Kiehn Rothman som er smedefaglærer på EUC Nordvestsjælland er begejstret:

- De nye maskiner virker og er i orden. Med de her maskiner kan vi lave bedre præcisionsarbejde. Maskinerne ligner de maskiner, som de har ude i virksomhederne. Så det giver vores elever nogle meget bedre muligheder.

Jeppe Djernis Christiansen er elev i afdelingen og er også meget begejstret:

- Det er super lækkert. De er meget bedre at arbejde med end de gamle maskiner. Det går meget hurtigere, og man kan lave meget mere, meget nemmere. Det er blevet mere automatiseret.

De nyindkøbte maskiner betyder, at eleverne nu kan blive klædt endnu bedre på til det arbejde, de skal ud og lave efter endt uddannelse. Eleverne får nemlig erfaring med maskiner, der rent faktisk ligner de maskiner, som de skal ud at bruge i deres job.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174