23948sdkhjf

Interpack: Ny smart pakkelinje går online

Multivacs nye thermoformer X-line RX 4.0 er fyldt med sensorer, der registrerer både fejl, men også sikrer en optimal pakkeproces ved hjælp af data i skyen.

Med dæmpet belysning og dramatisk musik lancerede Multivac deres helt nye thermoformer, som er udviklet efter industri 4.0-principper og er 100 procent digital med et multisensor-system, der løbende opsamler data for at optimere maskinens performance.

X-line-pakkelinjen bliver konfigureret, så man ikke skal starte fra nulpunktet. Pakkelinjen er udstyret med Multivacs såkaldte Pack Pilot, der i dag opsamler data fra mere end 1.000 pakkemaskiner verden over, som samles i Multivacs egen cloud-løsning.

Når en fødevareproducent beskriver en pakkeopgave, vil X-line undersøge, om andre har foretaget en lignende proces og dermed undersøge, hvordan opgaven bedst løses.

Den ekspertviden bliver løbende større og større i takt med, at flere maskiner kobles til skyen, og kan bidrage med data.

- Vi henter data fra mere end 1.000 maskiner, der kører i dag, og den viden bruger vi til machine learning, så X-line kan sikre den mest optimale produktion uanset, hvilken opskift maskinen kører efter, siger Guido Spix, CTO hos Multivac.

Sensorerne kan eksempelvis forudsige, hvornår knivene med fordel skal udskiftes, og hvis ventilationen blokeres, bliver der automatisk sendt en besked til operatøren, som kan sørge for at fjerne blokeringen, før det bliver til et problem, og maskinen skal standses.

Danske Cabinplant, der specialiserer sig i vejning og pakning, annoncerede på Interpack, at de indgår et nyt strategisk samarbejde med Multivac og Meyn. Målet er at kunne tilbyde hele løsninger til vejning, proces og pakning af alle typer fødevarer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113