23948sdkhjf

Billedserie: De sliber og polerer i højeste kvalitet

28 medarbejdere hos Ronstan i Vejle producerer blokke og spil til sejlbåde i højkvalitet. Kvalitet skal komme fra hver enkelt medarbejder, siger direktøren.

Det er en kompliceret sag at fremstille blokke og spil til lystbåde. Der er tale om finmekanik, hvor skiver, aksler, dorne, tandhjul og gearhuse skal passe meget præcist til hinanden. Ofte med dele, som er lavet af forskellige materialer som aluminium, rustfri stål, bronze, messing og plast.

Så produktionen kræver, at der er styr på en lang række processer, og emnerne må testes igen og igen for at sikre, at de kan tåle det barske liv, de udsættes for på havet.

Sådan en produktion udfører virksomheden Ronstan i Vejle, som har 28 medarbejdere. Firmaet leverer blokke og spil til lystbådeværfter i hele verden. Blokke og spil er de enheder, hvorigennem tovværket til sejlene løber.

Ronstan sætter en ære i at producere blokke og spil, som kan holde i årtier.

- Mange af vores produkter holder længere end de sejlbåde, som de sidder i, siger Thomas Meyer, direktør for Ronstan.

Han ser kvaliteten som noget, der skal komme fra hver enkelt medarbejder. Ronstan har ikke en speciel kvalitetsafdeling. Alle har ansvar for kvaliteten. Der arbejdes helt ned til hundrededele millimeter. Men ikke kun de enkelte mål er afgørende.

- Når vi for eksempel har tandhjul, der kører mod hinanden i et spil, så er det vigtigt, at deres tolerancer ikke arbejder imod hinanden, siger Thomas Meyer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078