23948sdkhjf

Chefingeniør: Tænk skruen ind i designfasen

Befæstelse som skruer og bolte bør drages ind i et nyt produkts designfase. Gevinsten kan være stor, og risikoen for dyre fejl minimeres, lyder det fra Bossard.

Bossard i Danmark har salg, engineering og indkøb siddende side om side i hovedkvarteret i Hvidovre. Og det er der en god grund til. For det er de tre enheder, der skal arbejde sammen for at sikre kunden den bedst mulige værdi i sit valg af skruer og bolte.

- Udvikling af den rette befæstelse, og hvordan den håndteres, er vigtigt og værdifuldt for virksomhederne, men det bliver nedprioriteret. Det er det, vi gerne vil være med til at forandre. Man bør tænke skruen ind fra start, den skal ind i idéfasen, hvor man også kigger på de udfordringer, som et projekt rummer, forklarer ingeniør Michael Rolsted, der er teknisk chef hos Bossard.

Den tidlige dialog
Derfor vil Bossard gerne i dialog med kunderne på et meget tidligt tidspunkt, når nye produkter udvikles, og montagelinjer projekteres.

- Vi vil gerne ind, hvor kundens projekt er på tegnebrættet, så der er frihed til at finde den rette løsning. Det kan handle om den rette skrue i forhold til vibrationssikring, overfladebehandling, miljø og levetid, men det handler også om plads til at håndtere enheden i montagen, siger Michael Rolsted.

Læs også: Her er industri 4.0 ingen nyhed

Han henviser til, at selve skruens pris kun er 15 procent af den samlede udgift til befæstelse, og derfor er der god grund til at tænke smart fra start.

Det gælder også i udvikling af selve befæstelsen, som Bossard derefter kan købe hjem i specielle versioner gennem de globale skrueproducenter.

- Det kan være en multifunktionspart, hvor eksempelvis skive og skrue er leveret samlet. Så vil du aldrig glemme skiven, og du slipper for at montere. Eller skruer, påført tør smøring i form af små kapsler eller lim, der brydes, når skruen spændes, siger Michael Rolsted.

Nødvendigt at tænke smart
Bossard mærker i dag en stigende interesse for de smarte løsninger.

- Det handler om at producere smart, hvis du skal producere i Danmark. Når det handler om befæstelse, så ligger 85 procent af alle udgifter uden om skruen. Det er et komplekst regnestykke, så kunderne tager os tidligt ind i deres projekter, vurderer Michael Rolsted.

Læs også: En skrue er meget mere end blot en skrue

Blandt andet er der lige nu stor interesse for gevindformende skruer, der optimerer arbejdsgangen ved at forme sit eget gevind.

- Men du kan ikke slå op i en tabel og se, hvilken gevindformende skrue du skal bruge, og hvordan der skal spændes. Det handler i høj grad om materialet. Derfor tester vi for kunden, som får klarhed over, hvilket moment der skal spændes med i et givent materiale for en given skrue, siger Michael Rolsted.

Bossard har fire ingeniører i Danmark og en ingeniør ansat i Sverige.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078