R&D hjælp frugtgrossist med produktionsoptimering

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

System Frugt hentede ekstern hjælp, da produktionsanlægget skulle gås efter i sømmene.

System Frugt stod i efteråret 2016 og manglede ressourcer til et større forprojekt og udarbejdelse af en kravspecifikation i forbindelse med optimering, udvikling og indkøb af produktionsanlæg til håndtering og pakning af tørret frugt, kerner og nødder.

- Jeg kunne se flere fordele i at få en fleksibel konsulent ind, som kunne fungere som både projektleder og min højre hånd i dette projekt, fortæller projektchef Katrine Matzen fra System Frugt.

- Valget faldt i første omgang på R&D, fordi jeg kender key account manager Daniel Schou Jensen fra tidligere, og derfor tog jeg en nærmere snak med ham.

Optimering af produktionsprocessen
I dag foregår store dele af håndteringen af den tørrede frugt, kerner og nødder manuelt, og System Frugt ønskede en nærmere vurdering af, hvorledes processen kunne automatiseres og effektiviseres.

I første omgang blev der udarbejdet en business case efterfulgt af et forprojekt og godkendt URS (User Requirement Specification). Herefter gik arbejdet med at finde relevante underleverandører i gang, og der blev indhentet tilbud. Projektingeniør Kasper Rosendal Nielsen fra R&D har i hele processen været tovholder og katalysator på processen. Han har blandt andet haft en tæt dialog med medarbejderne i produktionen hos System Frugt for at få et godt indtryk af, hvad der fungerer i dag, og hvad der ikke gør.

Læs også: R&D skal analysere Mærsk-platform

- Kasper har en yderst kompetent måde at drive projekter på, som falder rigtig godt i tråd med vores arbejdsmetoder. Han arbejder med stor teknisk indsigt, har de kritiske briller på og stiller de gode spørgsmål, siger Katrine Matzen.

Ingen gylden løsning
- Der findes ingen gyldne løsninger på dette område og en del af opgaven ligger også i at finde frem til, om den teknologi, som kan løfte vores håndteringsproces, reelt findes i dag. Her har Kasper også været en vigtig ressource i arbejdet med at få lavet en total vurdering, analyse og efterfølgende anbefaling af det fortsatte forløb.

Læs også: Siemens’ testbænk kører på højtryk

Katrine Matzen har gennem hele forløbet haft stor tillid til Kasper Rosendal Nielsen som sin ”højre hånd”.

- Fra dag ét har jeg haft en rigtig god mavefornemmelse omkring samarbejdet, hvilket har været altafgørende for, at jeg med stor tillid har kunnet overlade store dele af ansvaret til Kasper, siger Katrine Matzen.

- Samtidig er han faldet rigtig godt til socialt, hvilket også har stor betydning for et positivt samarbejde, når vi henter eksterne konsulenter ind.

Mere om: R&D


Hold dig opdateret med Jern & Maskinindustrien
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online