23948sdkhjf

Industriproduktionen på all-time-high og mere venter

Industriproduktionen stiger og meget tyder på, at vi de kommende måneder vil se yderligere fremgang, vurderer bankøkonom.
Industriproduktion steg i april med 2,0 i forhold til måneden før.

Dermed fortsætter den opadgående tendens der betyder, at industriproduktionen målt som et 3-måneders glidende gennemsnit nu er på det højeste niveau nogensinde.

- Den stigende aktivitet i de danske industrivirksomheder stemmer godt overens med konjunkturbarometeret for industrien, der lige nu er på det mest optimistiske niveau, der er målt siden maj 2014. I den forbindelse er det navnlig værd at hæfte sig ved, at virksomhederne melder om en stigende ordrebeholdning, da det tyder på, at vi over de kommende måneder vil se en fremgang i industriproduktionen i takt med, at den større ordrebeholdning bliver omsat til faktisk produktion, vurderer chefanalytiker i Nordea Markets Jan Størup Nielsen.

Væksten giver problemer
Baggrunden for den stigende danske industriproduktion skal både findes i en øget aktivitet i den globale økonomi – og ikke mindst i euroområdet, hvor den økonomiske vækst er steget til omkring to procent:

- De danske industrivirksomheder nyder også godt af den solide vækst, der lige nu finder sted i dansk økonomi. Den fremgang kan dog på lidt længere sigt vise sig at blive en udfordring for dansk industri, da den samtidig er ved at dræne arbejdsmarkedet for ledige ressourcer, forklarer Jan Størup Nielsen.

Han bedømmer at det i værste tilfælde kan betyde, at den danske industriproduktion på et tidspunkt bliver bremset af manglen på arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082