23948sdkhjf

De danske underleverandører er klar til Elmia

Center for Underleverandører og Den Danske Ambassade i Stockholm arrangerer fællesstand til den svenske underleverandør-messe Elmia Subcontractor til november.

Når den svenske underleverandørmesse Elmia Subcontractor åbner dørene i Jönköping til november, bliver det igen med en dansk fællesstand.

Det er 11. gang, Center for Underleverandører (CFU) og den danske ambassade i Stockholm samarbejder om at promovere dansk underleverandørindustri under netværket "Danish Subcontractors" på Elmia Subcontractor, der i år finder sted 14.-17. november.

Elmia Subcontractor er blandt de vigtigste industrimesser i Nordeuropa for de danske underleverandører, som vil markedsføre sig på nærmarkederne. Det fortæller Knud Hareskov, partner i CFU.

- Skal man i dag som dansk underleverandør drive rentabel virksomhed, er større geografisk marked næsten et must, og her er de nære eksportmarkeder et logisk og naturligt valg. Det er naturligvis dejligt, at der samtidig synes at være en væsentligt stigende optimisme og fremgang i den svenske industri, siger Knud Hareskov.

Ifølge CFU er Elmia Subcontractor med sine 1.200 udstillere fra cirka 30 lande, der er fordelt i fire haller på i alt over 17.000 kvadratmeter, også Nordeuropas største og mest betydningsfulde rendyrkede underleverandørmesse. I 2016 besøgte mere end 13.000 beslutningstagere og andre interesserede messen.

Den danske fællesstand har plads til 24 virksomheder og er som de seneste fire år centralt placeret omkring midtergangen i Hal B.

Nyt 3D-fokus
Elmia Subcontractor er opdelt i en række forskellige undermesser, eksempelvis værktøjsmaskiner, automation og svejsning. I år udvides Elmia Subcontractor med en 3D-messe.

- Her får leverandører af maskiner, materialer og produktionsudstyr inden for additiv fremstilling mulighed for at vise deres løsninger i drift. Her er mulighed for opleve fremtidens produktionsløsninger, siger Tanja Lundberg, projektleder på Elmia.

Mats Falck, formand i SVEAT, brancheforenignen for additiv fremstilling og projektleder ved Umeå Universitet, ser stor værdi i en samlet messe for 3D-print.

- Det er et rigtigt godt initiativ fra Elmia, fordi der opstår synergieffekter med de andre parallelle messer, siger Mats Falck.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078