23948sdkhjf

Clairvoyante bevæger sig ind på direktørgangen

Virksomheder bruger clairvoyante til alt fra rekruttering af medarbejdere til forretningsudvikling. Det er en slags terningespil, hvor man tror, at man kan bruge sine fornemmelser, siger professor.

Clairvoyante og bygherrerådgivning. Den åndelige verden og den erhvervsorienterede kan virke som to noget forskellige størrelser. Ikke desto mindre er der en stærk bevægelse fra det alternative mod virksomheder – og den anden vej rundt. I de senere år har forskning dokumenteret, hvordan yoga og meditation har vundet indpas på direktørgangene, og nu kan virksomhedsclairvoyante være næste skridt i udviklingen.

Det er Lars Friis et godt eksempel på. Han er forhenværende direktør i flere større entreprenørvirksomheder og blev tidligere i år selvstændig med sin egen konsulentvirksomhed, der blandt andet rådgiver i bygge- og anlægsopgaver.

Skubbet fik han af den spirituelle rådgiver Dortea Berg-Jensen, der blandt andet er specialiseret i såkaldt erhvervsclairvoyance.

- Hun er min lille bestyrelsesformand, siger Lars Friis til Kristeligt Dagblad.

Han har eksempelvis brugt Dortea Berg-Jensen til at afgrænse, hvilke områder han ville arbejde med som konsulent.

- Der har hun hele tiden haft fokus på, om der var den energi, der var nødvendig, siger Lars Friis.

Clairvoyance er påståede evner til at modtage information via oversanselige eller overnaturlige kanaler.

Dortea Berg-Jensen er også underviser på en af de i alt 20 clairvoyance-skoler, der findes i Danmark. Antallet af skoler er fordoblet på 10 år, og ifølge underviserne på fem af skolerne er der blandt de nye clairvoyante særlig interesse for at beskæftige sig med virksomheder.

- Det er virkelig voksende, og mange af mine kunder er ledere, der gerne vil springe ud som selvstændige, eller som gerne vil vækste, siger Dortea Berg-Jensen.

Men der findes ingen forskning, der dokumenterer, at clairvoyance, også kaldet synskhed, kan lade sig gøre, eller at det kan virke i en forretningsmæssig sammenhæng.

Det siger professor Helle Johannessen, der forsker i alternativ behandling ved Syddansk Universitet.

- Jeg har aldrig set forskningsprojekter, der går på, om det virker eller ej. Det er jeg ikke bekendt med, siger Helle Johannessen.

Heller ikke den internationalt anerkendte hjerneforsker og professor Albert Gjedde fra Københavns Universitet kender til forskning, der påviser, at clairvoyance af nogen typer har en effekt.

- Det har jeg aldrig set. Og som jeg har forstået business-clairvoyance, så lyder det som rent og skært gætteri. Det er en slags terningespil, hvor man tror, at man kan bruge sin fornemmelse til at afveje konsekvenserne af handlingsmønstre, siger Albert Gjedde.

Originalartikel: kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/clairvoyante-bevaeger-sig-ind-paa-direktoergangen

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078