23948sdkhjf

Data-analyse giver færre flaskehalse

Baltic Packaging har sat små sensorer til at registrere produktionen. Det har skabt en faktabaseret kultur, der gør det nemmere at indrette produktionen mere fleksibelt med færre flaskehalse.

Selvom produktionen er automatiseret, er det ikke altid lige nemt at få et klart overblik over produktionsprocessen. Det kender de alt til hos Baltic Packaging, der fremstiller metalspande til eksempelvis opbevaring af maling.

Især de ældre produktionslinjer er svære at få integreret i et moderne informationsnetværk. Derfor har Baltic Packaging investeret i en række såkaldte factbirds fra virksomheden Blackbird, der opsamler data fra produktionen.

En factbird består en af en lille boks, der opsamler data fra en sensor og sender data trådløst op i en cloudbaseret server, hvor produktionsdata bliver analyseret og visualiseret i en app, der kan køres på en smartphone, tablet eller PC. Factbirds kan monteres på ældre produktionslinjer, som i dag kører på lokale netværk.

Baltic Packaging installerede de første fire factbirds for at starte processen for de nye ændringer og har siden første time samlet data, hvilket gør, at de kan se, hvor mange enheder der er produceret.

Virksomheden har modtaget en pakke med Factbirds og har derefter selv monteret og installeret dem.

Produktionsprocessen hos virksomheden kører godt, men der har været potentiale for forbedringer. Et eksempel er en gummiovn, der ofte ender som en flaskehals i produktionsforløbet og derfor kræver overarbejde, for at den kan holde trit med resten af produktionen.

Færre forsinkelser
Inden opsamlingen af data startede, var der mange forsinkelser i produktionsprocessen, og flaskehalsproblemerne krævede meget overarbejde. Alligevel har det været svært for virksomheden at få ændret arbejdsgangene, fordi man ikke har haft adgang til præcise data.

Nu er alle medarbejdere i stand til at se de samme tal og ændringerne er indlysende - fordi de er baseret på data. Hurtigt blev forsinkelserne færre, og der blev skabt en positiv dialog mellem de ansatte.

Frederik Larsen, supply chain koordinator hos Baltic Packaging, siger:

- Argumenter baseret på fakta gør det nemmere for os at kommunikere ændringer, fordi de er underbygget af data.

Ændrer kulturen
Det har for Baltic Packaging været en ændring i mindset og det første skridt mod en ændring i kulturen i produktionen til en mere faktabaseret kultur. Alle kan se, hvor mange produkter der er blevet produceret, og hvordan status er i forhold til en ordre.

Baltic Packaging arbejder i dag med at udvide brugen af dataopsamling, så flere maskiner og led i produktionsprocessen bliver registreret, ligesom niveauet af analyse skal udvides, så man får endnu mere detaljerede data.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.422