23948sdkhjf

Smedeuddannelse i charmeoffensiv

EUC Sjælland søsætter et ambitiøst projekt, der skal styrke blandt andet smedefagets synlighed.

Netop nu tager tusindvis af unge hul på en videregående uddannelse, men selvom håndværksfagene skriger på arbejdskraft, så blev det ikke erhvervsuddannelserne, der hen over sommeren blev ramt af et stormløb af uddannelseshungrende unge.

Det har fået flere politikere til at kræve handling, så erhvervsuddannelserne bliver et mere synligt og attraktivt tilbud til unge.

EUC Sjælland går dog allerede nu i offensiven i bestræbelserne på at synliggøre blandt andet smedefaget og den høje faglighed bag.

Det sker i første omgang ved at flytte skolemesterskaberne for skolens bedste elever i 11 fag ud af undervisningslokalerne og afvikle dem alle sammen ved et stort, fælles mesterskab i og omkring Næstved Storcenter.

- Vi ved, at der er høj faglighed, og vi ved, hvad fagene kan, og hvorfor de er attraktive, men det betyder jo ikke, at alle andre også gør det. Nu flytter vi fagligheden ud, hvor rigtig mange mennesker kommer, forklarer John Norman, direktør på EUC Sjælland.

I praksis skal de 11 fag, under sloganet Håndværkerguld, dyste over to dage i store telte uden for storcentret og på et torv indenfor. Det betyder, at tilskuerne kan komme helt tæt på deltagerne og følge opgaveløsningerne på tætteste hold.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal gøre smedefaget og alle vores andre faguddannelser synlige og konkrete, så nogle af fordommene omkring erhvervsuddannelserne kan blive brudt ned, siger John Norman, der ser EUC Sjællands dygtigste elever som oplagte ambassadører til at skabe øget synlighed omkring faglige udfordringer og muligheder inden for håndværksfagene.

- Det er ikke tilfældigt, at vi nu går i offensiven og kalder det håndværkerguld. Det er det, som vi som erhvervsuddannelse skal være med til at skabe og finpudse til brancher, der lige nu skriger på uddannet og højt kvalificeret arbejdskraft, fastslår han.

For EUC Sjælland er det første gang, at man forsøger sig med en samlet udrykning af skolemesterskaberne til en lokalitet uden for skolens egne rammer. Dermed bliver det også første store test for skolen frem mod DM i Skills, der afvikles i netop Næstved i 2019.

- Det er klart, at en så stor begivenhed allerede nu fylder meget i vores bevidsthed, men vi har også en løbende forpligtigelse til at være synlige og udadvendte i vores region. Vi kan ikke bare sidde med hænderne i skødet og regne med, at unge af sig selv finder ud af, hvor mange karrieremuligheder og faglighed, der ligger i en erhvervsuddannelse. Ved at afvikle skolemesterskaberne på den her måde, skaber vi en win-win-situation, hvor vi dels får markeret os og den bedste side af erhvervsuddannelserne i regionen, og samtidig får vi som skole høstet erfaringer frem mod 2019, forklarer John Norman.

EUC Sjællands skolemesterskaber løber af stablen 24. og 25. august, og bliver i september efterfulgt af Skills Stafet, hvor 2.500 8. klasses-elever fra regionen prøver kræfter med blandt andet håndværksfag på EUC Sjælland.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096