23948sdkhjf

Robotgriber bliver stærkere og større

Ny opdateret version af robotgriber fra On Robot til samarbejdende robotter kan nu løfte op til seks kilo

Fremover kan samarbejdende robotter, fx fra Universal Robots, håndtere både tungere og større emner. Den fynske robotgriber-producent On Robot har nemlig lanceret den nye version af sin fleksible to-fingrede robotgriber RG6, der har en løfteevne på seks kilo.

Desuden har RG6 et større greb på 160 mm, så markant større emner kan håndteres. Griberen har fået navnet RG6m efter sin løfteevne på hele seks kilo. RG6 er en større og kraftigere version af virksomhedens populære griber RG2, og er den griber på markedet, der kan præstere den største løfteevne i forhold til andre tofinger-gribere.

Den justerbare kraft fra 25N til 120N giver tre gange højere løfteevne (6-8 kg) og gør, sammen med det større greb på op til 160 mm, RG6 til en løsning for producenter, der håndterer såvel sarte som tunge genstande i forhold til maskinforarbejdning, emballering, palletering og montering.

- RG6 er blevet til efter en omfattende undersøgelse blandt vore distributører i hele verden. RG6 tilbyder de samme muligheder som RG2, muligheden for en utrolig simpel og let håndterbar griber løsning, men tilbyder derudover også en brugervenlig griber, der håndterer meget større objekter. RG6 arbejder også uden ekstern kabling, hvilket gør den lige så fleksibel og behændig som selve robotarmen. , siger Kenneth Bruun Henriksen, Head Of Sales, Europa.

On Robot forsætter med at udvikle elektriske gribere i stedet for de traditionelle pneumatiske løsninger.

- Disse traditionelle løsninger optager store mængder plads, er energiintensive og komplicerede for brugerne, hvorimod en elektrisk løsning fylder væsentligt mindre og er meget nemmere at håndtere. RG6 - som kommer med fabriksmonterede sikkerhedsafskærmninger - er let og hurtig at installere, så operatørerne hurtigt kan ændre opsætningen direkte fra fabriksgulvet, uden hjælp fra en programmør. RG6 er kompatibel med alle Universal Robots’ cobots, siger Kenneth Bruun Henriksen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078