23948sdkhjf

Chefen skal også på skolebænken

Det er ikke nok at sørge for løbende efteruddannelse af de timelønnede medarbejdere. Også direktionsgangen skal opkvalificeres lyder det fra professor fra Aalborg Universitet

Selvom industrien i dag skriger på kvalificeret faglært arbejdskraft til at håndtere maskinerne, så er der også behov for opkvalificering på chefgangen.

- Vi trænger til at opgradere lederlaget i industrien, så de bedre kan forstå og gennemføre digitaliserings- og automatiseringsprojekter. Vi mangler ledere med ambitioner, der gerne vil gå skridtet videre, og ikke bare status quo. Det er vigtigt at lære at bygge argumenter, gennemskue komplekse situationer, og hvordan man gennemfører forandringer i organisationer, der er komplekse, modsætningsfyldte og dynamiske. Mange ledere i de små og mellemstore virksomheder mangler ofte at blive udfordret i dagligdagen, siger John Johansen, professor ved Aalborg Universitets Center for Industriel Produktion, og leder af master-uddannelsen i Management of Technology.

Professor advarer mod industri 4.0 i Danmark

Men hvordan skal man så navigere mellem de mange nye teknologier og automationsløsninger der konstant lanceres?


- Jeg synes industri 4.0-løsninger bliver oversolgt for ukritisk og til tider lidt for naivt. Så mit bedste råd er at bruge sin sunde kritiske fornuft. Man skal omvendt selvfølgelig også passe på med ikke at blive bagstræberisk og teknologiforskrækket. Der er ingen tvivl om, at hvis Danmark fortsat skal være et produktionsland, så skal vi investere i ny teknologi hele tiden. Men vi skal bare huske, at teknologien skal kunne udnyttes optimalt, både af det tekniske personale og på direktionsgangen, siger John Johansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.344