23948sdkhjf

Det sker: Få klarhed over ny maskinguide

Der er nu udkommet ny officiel guide til fortolkning af Maskindirektivet. Maskinsikkerhed ApS kalder guiden en rettesnor til maskindirektivet og stiller fokus på indholdet på to kursusdage.

Den nye guide til maskindirektivet er rettet mod både myndigheder, producenter, brugere, konsulenter, og advokater.

- Den er altså ikke bare en guide, men en rettesnor til myndigheder og andre for, hvordan direktivet skal fortolkes, forklarer Hans Morten Henriksen fra Maskinsikkerhed ApS.

For producenter er guiden ifølge Hans Morten Henriksen et uundværligt redskab til afklaring af mange af de spørgsmål, der opstår ved udarbejdelse af risikovurdering, design af maskiner, kontrakter, brugsanvisninger med videre.

Hvor de harmoniserede standarder er fortolkninger på konkrete emner og specifikke maskintyper, er guiden vejledning på et overordnet niveau: Fortolkning af Maskindirektivets miljøkrav, sammenhæng med fødevarelovgivningen, delmaskiner, brugsanvisninger og meget andet.

Maskinsikkerhed ApS afholder med deltagelse af Arbejdstilsynet to mini-konferencer om de væsentligste ændringer, og ændringernes betydning i praksis i september. Det sker i Værløse 18. september og i Middelfart 19. september.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207