23948sdkhjf

Ny fem-akset fræser kræver 300 kubikmeter beton

Vestjyske BM2 Industri har investeret i en ny stor fem-akset bearbejdsningscenter til fræsning.

Opsving i økonomien og en større spredning af kunderne i flere brancher har fået den vestjyske underleverandør BM2 Industri ved Nissum Fjord i Vestjylland til at foretage sin hidtil største maskininvestering, en fem-akset bore/fræseværk fra tjekkiske værktøjsmaskinproducent Fermat.

- Vi er specialister i CNC-bearbejdning af store emner. Vi har dog ikke haft en fem-akset fræser tidligere. Derfor har vi dels måttet sige nej til flere kundeforespørgsler, siger Jonas Christiansen, teknisk salgskoordinator i BM2 Industri.

300 kubikmeter beton
De seneste halvandet år er resultatet vendt fra røde til sorte tal, og det samme er omsætningen, og det gav en tro på fremtiden hos BM2 Industri.

For at få sikret fundamentet til det store bearbejdningscenter, der kan bearbejde emner i op til fire meter i diameter, har BM2 Industri støbt et nyt betongulv med 300 kubikmeter beton.

Til september kommer Fermat og begynder at installere maskinen, og så er forventningen, at maskinen er oppe at køre i løbet af seks til 12 uger. Det fortæller Jonas Christiansen, som netop har været i Tjekkiet for at inspicere maskinen, inden den skilles ad og transporteres til Danmark.

Det er ikke kun nye opgaver, som BM2 har været nødt til at takke nej til på grund af manglende kapacitet i maskinparken.

- Leveringstider betyder mere og mere, og vores eksisterende fræser er blevet til en flaskehals, fordi flere emner ikke kunne nøjes med boring eller drejning. Samlet set gav det anledning til at foretage en investering i den fem-aksede fræser, siger Jonas Christiansen.

Efter finanskrisen blev BM2 Industri ramt af nedgangen i vindmølleindustrien, og det fik underleverandøren til at sprede sine aktiviteter til andre områder, blandt andet fremstilling af specialværktøjer.

- Vi oplever, at offshore så småt begynder at komme lidt tilbage. Det vigtigste, vi lærte efter krisen, var, ikke at låse os til én branche, siger Jonas Christensen.

I dag er der otte beskæftigede i den familieejede BM2 Industri.

- Vi skal gerne have flere emner igennem i takt med, at vi udvider maskinkapaciteten, og vi håber at kunne ansætte yderligere svende, når den nye fem-aksede er i fuld funktion, siger Jonas Christensen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222