23948sdkhjf

System Frugt hjulpet ind i en automatiseret fremtid

Tilst-virksomheden System Frugt har fået hjælp fra automationshus til at tage de første skridt til optimeret og automatiseret produktion.

Produktion og pakning skal optimeres, og midlet til at nå målet er øget automation. 
Det budskab går igen i industrien i øjeblikket, og hos System Frugt blev der hentet hjælp ind til at tage de første skridt ind i fremtiden.

System Frugt stod nemlig i efteråret og manglede ressourcer til et større forprojekt og udarbejdelse af en kravspecifikation i forbindelse med optimering, udvikling og indkøb af produktionsanlæg til håndtering og pakning af tørret frugt, kerner og nødder.

Flere fordele
Valget faldt på automationshuset R&D, der har leveret den tekniske indsigt, stillet de kritiske spørgsmål og været med til at udarbejde den nødvendige kravspecifikation for System Frugt.

- Jeg kunne se flere fordele i at få en fleksibel konsulent ind, som kunne fungere som både projektleder og min højre hånd i dette projekt, siger projektchef Katrine Matzen fra System Frugt. 

I dag foregår store dele af håndteringen af de tørrede frugt, kerner og nødder manuelt, og System Frugt ønskede en nærmere vurdering af, hvorledes processen kunne automatiseres og effektiviseres.

Katrine Matzen påpeger, at R&D har mange års erfaring på området, hvilket også var en væsentlig forudsætning for, at de blev valgt til opgaven.

Begyndte med business case. 
I første omgang blev der udarbejdet en business case efterfulgt af et forprojekt og godkendt URS (User Requirement Specification). Herefter gik arbejdet med at finde relevante underleverandører i gang, og der blev indhentet tilbud på de projekter, der skal optimere produktion og pakning hos Tilst-virksomheden.

Projektingeniør Kasper Rosendal Nielsen fra R&D har gennem hele processen været tovholder og katalysator på processen, og Katrine Matzen forklarer, at han blandt andet har haft en tæt dialog med medarbejderne i produktionen hos System Frugt for at få et indtryk af, hvad der fungerer i dag, og hvad der ikke gør.

- Det har også været vigtigt for hele processen, at Kasper er kommet med anderledes perspektiv, og ikke har ladet sig bremse af dagligdagen og den måde, de plejer at gøre tingene på hos System Frugt. Han har budt ind med en meget teknisk vinkel, hvilket også har givet kunden et nyt perspektiv på tingene.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125