23948sdkhjf

Onlinebutikker automatiserer lagre for at følge med

En automatiseringsbølge ruller ind over e-handelsbranchen lige nu. Onlinebutikkerne automatiserer alt, hvad der kan automatiseres, så både pris og leveringstid kan holdes knivskarpe.

E-butikkernes kapløb om at slå hinanden på målstregen på pris, leveringstid og kvalitet skaber travlhed i automationsbranchen. Der er fortsat et betydeligt optimeringspotentiale i at få automatiseret den manuelle proces, hvor medarbejderne går rundt på et traditionelt lager fra reol til reol og plukker varer til hver ordre.

Hos den store bilforhandler Ejner Hessel A/S, der er Danmarks autoriseret forhandler af Mercedes, har man tænkt EffiMats innovative lagerpluk-teknologi ind i et helt nyt Mercedes-hus, der står klar i oktober 2017.

Her skal to eksemplarer af ClassicMat, der skal automatisere hele vareflowet, lige fra modtagelse til levering. En af årsagerne til, at valget faldt på EffiMat er, at EffiMat mestrer at integrere bilforhandlerens ERP-system Autoline med softwaren i lagerautomaterne.

- Det er simpelthen banebrydende for denne industri, at vi integrerer vores maskiner direkte med Autoline. Autoline er blevet udviklet og forfinet gennem 30 år, og det bruges i dag af mere end 4000 bilforhandlere i 45 lande. Det åbner jo uhyre spændende muligheder for EffiMat, siger Per Østergård Jensen, Regional Sales Manager, ansvarlig for salg i Nordeuropa.

Fem lagertårne
En anden der også har set lyset i automatiseret lagersystemer er Cykelpartner.dk. Her indbygger EffiMat i samarbejde med Logimatic 
fire tårnhøje lagerautomater i cykelbutikkens omfangsrige varelager i Jebjerg ved Skive.

Valget af EffiMat skete efter en grundig sammenligning af samtlige lagerautomationsløsninger på markedet. CEO Michael Givskov forklarer, at der samlet set var flest fordele for Cykelpartner.dk ved at vælge de fleksible EffiMat-tårne.

 - Det særlige ved EffiMaten er plukhastigheden, fordi den kører med 5 kasser parallelt frem for en hylde ad gangen; Det betyder en væsentlig ressourcebesparelse, at vores medarbejdere kan pakke en ordre, mens EffiMaten henter de næste kasser. Den her løsning sparer os en hel masse lagerplads og vil øge både effektivitet og korrekthed. De ansatte er ellevilde med udsigten til at gå meget færre skridt mellem reoler og til at kunne plukke de fleste varer i en ergonomisk rigtig højde. Sidst men ikke mindst, er det også afgørende for os, at vores egne programmører har adgang til at pille i EffiMat-softwarens motorrum, så vi hurtigt og fleksibelt selv kan lave tilpasninger, siger Michael Givskov.  

Cykelpartner.dk, der har 9000 varenumre og 5000 kvadratmeter lager, får installeret sin automatiserede lagerløsning i efteråret 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125