23948sdkhjf

Efterspørgslen stiger: Sealing System må flytte 15 km væk

Systemleverandøren til pakker og paller i fødevarebranchen vokser ud af Skovlund.

Sealing System vokser i et pænt tempo og har inden for de sidste par år øget staben af medarbejdere fra 40 til cirka 60. Opgaverne til fødevareindustrien er så at sige steget i samme tempo.

Det er normen i branchen, at et nyt automatiseret anlæg, eksempelvis en pakkelinje eller palleteringsløsning, bliver bygget op fra bunden og gennemtestet hos leverandøren, inden hele anlægget bliver skilt ad og transporteret ud til den enkelte fødevareproducent.

Den slags opgaver kræver rigtig god plads, og det er hovedårsagen til, at Sealing System nu flytter 15 kilometer fra Skovlund og til Grindsted.

- Vi forventer en masse synergieffekt, da vi nu samler alle vores produktionsaktiviteter under et tag. Som det har fungeret hidtil, har vi har haft områderne el, reservedele og mekanik spredt på tre forskellige adresser, fortæller salgsdirektør og medejer Kjeld Østergaard Jensen.

Virksomheden går fra at have 3.600 til at få 5.000 kvadratmeter. En snes medarbejdere er allerede flyttet til Grindsted, de sidste 40 rykker ind i det nye domicil 1. september. Sealing System har købt industrigrunden på 22.000 kvadratmeter med bygning og er ved at opføre en 1.400 kvadratmeter ny testhal, som skal forbindes med hovedbygningen. Her skal der også være plads til konstruktionsafdeling i stueetagen og showroom samt mødelokaler på første sal. Virksomheden beholder derudover lagerplads i Skovlund.

- Måske bliver vi snart endnu flere medarbejdere, for vi søger med lys og lygte efter projektledere og programmører, siger Kjeld Østergaard Jensen.

Alene salgsafdelingen er i år øget med tre nye konsulenter og supportere.

Ubemandede linjer
Væksten har de sidste fem år ligget på mellem 10 og 20 procent.

Overført til produktionen drejer det sig hovedsagligt om automatiserede og komplette pakkelinje- og palleteringsløsninger, hvori der typisk indgår robotter.

- Vi mærker tydeligt, at vores danske og norske kunder fokuserer mere og mere på at automatisere deres pakkelinjer og palleteringsanlæg og derved reducere det manuelle arbejde. Det gør de af flere årsager, dels for at øge såvel kapacitet som konkurrencedygtighed, dels for at forbedre arbejdsmiljøet for eksempel med ensidigt gentaget arbejde. Desuden bliver det sværere og sværere at finde kvalificeret arbejdskraft, forklarer Kjeld Østergaard Jensen.

Og medejeren lægger ikke skjul på, at et af de bedste salgsargumenter er tilbagebetalingstiden på kun to-tre år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141