23948sdkhjf

AH Metal Solutions styrker produktudviklingen

Den nordsjællandske underleverandør har indgået samarbejde med blandt andet DTU og Delta.

AH Metal Solutions i Allerød er en af verdens førende eksperter inden for optræk og formning af ultratynde metalplader. Virksomheden producerer over 1 milliarder komponenter til medico-industrien til brug i for eksempel EKG-elektroder, insulinpenne og høreapparater. Nu styrker AH Metal sin forretning blandt andet gennem samarbejde med forskere på DTU.

- Vi satser nu strategisk på forskning og udvikling. Vi vil udvikle os fra underleverandør til videnleverandør, forklarer direktør i AH Metal Jesper Høvelskov.

Virksomhedens samarbejde med blandt andet DTU er kommet i stand med hjælp fra InnovationsAgent Kai Ormstrup Jensen. InnovationsAgenterne er en del af det offentlige erhvervsfremmesystem og har til opgave at inspirere danske små og mellemstore virksomheder til at anvende ny teknologi og samarbejde med relevante videnspersoner herom.

Kai Ormstrup Jensen har ført de to parter sammen, blandt andet omkring videreudvikling af delkomponenter til EKG-elektroder, som AH Metal producerer 1.6 milliarder styk af om året til kunder over hele verden.

Mere teoretisk viden
- Hidtil har vi selv stået for vores produktudvikling. Vi har stor praktisk erfaring på området, men var nået til et punkt, hvor input fra forskningen var nødvendig, forklarer direktør i AH Metal, Jesper Høvelskov.

- Vi har brug for at tilføre mere teoretisk viden til vores produkter for at klare os i konkurrencen med blandt andet lavtlønslande. Vi har en ambition om at udvikle os fra underleverandør til viden-leverandør, og derfor samarbejder vi nu med blandt andet DTU og Delta, en del af Force Technology.

Ifølge Jesper Høvelskov drejer det sig i første omgang om en videreudvikling af virksomhedens metalkomponenter til EKG-elektroder. Produktet er produceret næsten uændret siden starten af 1980’erne, men nu skal forskere fra DTU gøre elektrodens metalkomponenter mere modstandsdygtige over for ydre påvirkninger som fugt og varme. Parterne har allerede gennemført et indledende projekt, finansieret af Innobooster-ordningen, der har afdækket de tekniske forudsætninger. Nu arbejder man på en ansøgning til et egentligt forskningsprojekt, en såkaldt erhvervs-postdoc, blandt andet med bistand fra Kai Ormstrup Jensen.

Agenten formidler samarbejdet
- Kai har formidlet samarbejdet og hjælper os med ansøgningerne. Ikke mindst guider han os igennem de mange krav, der skal opfyldes, når virksomheder samarbejder med forskere, for eksempel omkring rettigheder. Uden ham var vi slet ikke kommet i gang, forklarer Jesper Høvelskov.

- Vi har nu besluttet at satse strategisk på forskning og udvikling og har engageret os i en række projekter, der ud over DTU og Force Technology tæller MedTech Innovation netværket og Scion DTU’s Smart Innovation initiativ.

Jesper Høvelskov vurderer, at AH Metal Solutions om kort tid vil kunne øge produktionen af EKG-elektroder fra 1,6 til over 2 milliarder styk. Derudover vil virksomheden få mulighed for et endnu tættere samarbejde med sine kunder, for eksempel i fælles udviklingsprojekter, der udnytter den nye viden, der skabes i samarbejde med forskerne.

- Som viden-leverandør vil vi kunne bidrage med viden om, hvordan de metal-komponenter, vi leverer til vores kunder, fungerer sammen med andre komponenter. Dermed rykker vi højere op i værdikæden og opnår en meget stærkere tilknytning til kunderne, end hvis vi var fortsat med at levere den samme komponent, vi leverede for ti eller tyve år siden.

AH Metal Solutions, der er etableret i 1975, beskæftiger 45 medarbejdere og producerer metalkomponenter til medico-, elektronik- og bilindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125