23948sdkhjf

Jernmand fra Grundfos overraskede alle

Automatiktekniker-lærlingen Casper Bahlmann fra Grundfos blev nummer to ved Copenhagen Ironman. Nu skal han til Hawaii - verdens største ironman-løb.

9 timer, 14 minutter og 14 sekunder. Så lang tid tog det 23-årige Casper Bahlmann at gennemføre 180 kilometers cykling, 42,195 kilometer løb og svømme 3,8 kilometer. Til daglig er Casper Bahlmann automatiktekniker hos Grundfos i Bjerringbro, og det lå ikke i kortene, at han i år ville komme ind som nummer to i sin alderskategori. Et hårdt ufaglært arbejde i et lille smedefirma og for mange kilo på kroppen var for år siden hverdag for Casper.

- For fire-fem år siden var jeg overvægtig, havde to diskusprolapser i ryggen, og min krop var generelt i en rimelig ringe forfatning. Jeg var ude og se et Ironman-løb på en rejse til Sydamerika, og jeg blev grebet af den stemning, der var. Det skete umiddelbart, før jeg startede som lærling på Grundfos, fortæller Casper Bahlmann.

Kulminerede i år
For tre år siden begyndte Casper Bahlmann for alvor med den intensive triathlon-træning, og den kulminerede 20. august i år, da Casper Bahlmann gennemførte sin første rigtige ironman. Topplaceringen koster dog energi i dagligdagen. Udover sine 37 timers arbejdsuge på Grundfos bruger Casper Bahlmann mellem 15 og 22 timer om ugen på sin triatlon-træning.

- Derudover kommer der behandling til fysioterapeut, samarbejde med sponsorer og vedligehold af mit udstyr. Der er ikke rigtig plads til byture, venner eller familie. Men jeg træner på et hold i Silkeborg, Team Kona Spirit, som giver mig meget, især om vinteren når det regner og er koldt, siger Casper Bahlmann.

Han bliver udlært til februar og løser i dag alle mulige opgaver på tværs af produktionen.

- Det kan være maskinnedbrud, vedligehold og lignende. Jeg har en drøm om at videreuddanne mig til maskinmester, siger Casper Bahlmann.

Mulighederne for at blive professionel triatlet spøger også i kulissen, men det er meget få, der kan leve af sporten.

- Lige nu er jeg mest på jagt efter sponsorer, der har lyst til at hjælpe mig til Hawaii i oktober i år. Man kommer ikke langt for en lærlingeløn, og jeg mangler p.t omkring 40.000 kr. for at kunne komme afsted, siger Casper Bahlmann.

Hans ambition er at nå i verdens top tre inden for hans aldersgruppe senest til Hawaii-løbet næste år i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126