23948sdkhjf

Vestegnens unge dropper industrien

Erhvervsskolen Next har gjort værksteder klar i Ishøj til industritekniker-uddannelsen, men der er for få unge til et hold.

Før sommerferien var der optimisme på Vestegnen. Antallet af unge, der vælger en erhvervsuddannelse i stedet for gymnasiet, vokser i området, og hos Erhvervsskolen har man fået godkendt nye uddannelser som murer, tømrer, anlægsstruktør, bygningsstruktør, brolægger, industritekniker, værktøjsmager og produktør.

Men her efter sommerferien er humøret dalet igen. Der er nemlig alt for få unge, der har søgt ind som industritekniker, produktør og værktøjsmager til, at der er åbnet nogen GF2-hold, og investeringerne i nye maskiner er sat i bero.

Hvorfor er industriuddannelserne kommet sløjt fra start i Ishøj?
- Det er generelt svært at finde elever til industriuddannelserne i hele landet, og derfor vil det også tage noget tid at skabe bevægelse. Vi tror stadig på Vestegnen, fordi der er mange industrivirksomheder, og mange unge der ikke kender til karrieremulighederne i industrien. Der er mange tosprogede drenge, som ikke har tradition for at søge mod industriuddannelserne. Vi skal gøre dem opmærksomme på, at både jobmuligheder og især lønnen er god for faglærte i industrien, siger Ole Heinager, administrerende direktør for erhvervsskolen Next, der dækker hovedstadsområdet.

Han understreger, at kun 13 procent af hovedstadens unge i dag vælger en erhvervsuddannelse, og at Vestegnen især har uddannet unge inden for det merkantile område.

- Det positive er, at vi ser øget søgning mod håndværksfagene. Jeg tror godt, vi kan lave den samme stigning inden for industriens uddannelser. Det kræver, at de lokale virksomheder er offensive og er synlige omkring, at de søger lærlinge. Vi vil meget gerne i kontakt med virksomheder, der søger lærlinge. Vi laver i forvejen en del markedsføringsarbejde, som vi kan inddrage virksomhederne i, fortæller Ole Heinager.

Håber på sjællandsk industri
Han håber, at industrien på Sjælland vil tage den praktikpladsgaranti til sig, som tre jyske erhvervsskoler netop har lovet inden for industriens uddannelser.

- Det er en helt central løsning på udfordringen med få elever. Man skal ikke være bekymret for kvaliteten af de unge, for med den seneste erhvervsskolereform er der indført adgangskrav, og på GF2 ligger der overgangskrav, som skal bestås, før vi sender elever ud i praktik, siger Ole Heinager.

Selvom investeringerne i nye maskiner og teknologi er sat i bero hos Next i Ishøj, så er ambitionerne ikke forsvundet.

- Lige nu samler vi og fokuserer ressourcerne inden for industritekniker-faget i Emdrup i København, og så sigter vi efter at tage et helt nyt hold op i Ishøj om et år, siger Ole Heinager.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.348