23948sdkhjf

Investering i robot med dobbelt op på løftekraft

OTV Plast har fået nyt isenkram i produktionshallen.

I begyndelsen af september introducerede OTV Plast i Vejen en ny robot til deres produktion. Firmaet har investeret i en robot med løftekraft på 10 kg, der dermed er dobbelt så stærk som OTV Plasts eksisterende robotter, der har en løftekraft på 5 kg.

Den nye robot, som blev leveret og installeret af Automation Modules, har til opgave at fodre OTV Plasts højteknologiske CNC-maskiner med råemner og derefter fjerne de færdigtbearbejdede emner.

Den nye industrirobot udfører således det manuelle og ensartede arbejde ved CNC-maskinen, som før krævede en fuldtidsansat.

Attraktivt marked
OTV Plasts investering kommer på baggrund af et hastigt udviklende marked, hvor industrirobotterne i de senere år er blevet billigere at erhverve og vedligeholde, samt mere effektive i produktionen.

Det reducerer tilbagebetalingstiden på en industrirobot, og dermed til at komme i nærheden for virksomheden som OTV Plast.

Hurtig omstilling
De første par dage gik med installation samt kalibrering af robotenheden, og efterfølgende afholdtes der kurser, hvor de ansatte blev oplært i håndtering og udnyttelsen af den nye robotenhed.

Den nye industrirobot er meget let og fylder ikke mere end en standard europalle, og kan derfor uden besvær flyttes og tilpasses andre maskiner og applikationer i produktionen.

Ydermere er robotten nem at programmere og yderst intelligent, som gør, at robotten samarbejder med CNC-maskinerne. Dette bevirker, at OTV Plast kan udnytte automationen fuldt ud på trods af kundernes varierede efterspørgsel af specialfremstillede plastkomponenter og samtidig sikre en høj kvalitet uanset seriestørrelsen.

- Automation af produktionen vil fortsat være et vigtigt punkt på dagsordenen -også i fremtiden- så vi har allerede planer på bordet om fremtidige investeringer relateret til automationen af OTV Plasts produktion. Denne tilgang til automation sikrer at OTV Plast, også i fremtiden kan profilere sig som en stærk partner i plast, siger direktør Henrik Jylov.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109