23948sdkhjf

Universitet inviterer industrien til teknologisk topmøde

High Tech Summit samler op mod 3.000 besøgende, 200 iværksættervirksomheder og 80 indlæg.

Onsdag og torsdag inviterer DTU industrien inden for til et nyt teknologisk topmøde.

- High Tech Summit er en ny platform for samarbejde. 3.000 besøgende, lige fra studerende, og forskere til teknologiudviklere, startups og virksomheder. Det bliver en smeltedigel for, hvordan vi kommer videre med industri 4.0 og digitalisering, og finder et fælles ståsted til at gøre de mange buzzwords praktisk håndgribeligelige i industrien, siger Mark Riis, head of innovation på DTU Compute og ansvarlig for High Tech Summit.

Udover en messe-udstilling med over 200 virksomheder består de to dages topmøde af omkring 80 indlæg med fokus på industri 4.0 og ny teknologi.

En af oplægsholderne er David Bue Pedersen, forsker på DTU Mekanik. Han regnes for at være en af Danmarks førende eksperter inden for 3D-print, og han har ikke meget til overs for den hype, der gennem de senere år har været om 3D-prints lyksaligheder og alle de mange fantastiske ting, teknikken kan anvendes til, lige fra print af pizzaer og gulerodsstjerner til medicin og levende celler.

- Måske har det endda forsinket en del industrivirksomheders anvendelse af 3D-print. Enten fordi de ikke har kunnet se deres egen produktion som en del af disse eksempler, eller fordi de med den megen hype har fået så store forventninger til 3D-printteknologien, at de ikke kunne undgå at blive skuffede, når de lærer mulighederne bedre at kende, forklarer David Bue Pedersen.

Men han er overbevist om, at 3D-print er et væsentlig element i den nye industrirevolution, industri 4.0.

- Vi skal se bag om hypen og acceptere, at 3D-print ikke kan bruges til alt. For eksempel er den på ingen måde egnet til masseproduktion. Teknologien skal i stedet betragtes som en supportteknologi, der kan gøre arbejdsgangene i de konventionelle produktionskæder langt mere effektiv. Den kan for eksempel bruges til at sikre en hurtigere proces med at sprøjtestøbe plastik eller til at udarbejde hjælperedskaber, som får produktionen til at glide lettere, siger David Bue Pedersen.

En gammel teknologi
Selvom vi måske ikke tror det, så er 3D-print en teknologi, der har eksisteret siden 1980’erne, og som allerede har løftet den industrielle produktion inden for flere brancher.

Eksempelvis har de seneste års udvikling betydet, at 90 procent af alle høreapparater, der er brugertilpassede, er 3D-printet. Det sker, for at de kan passe bedst muligt til den enkelte brugers øre. Det samme gælder implantater, for eksempel nye hofter, som først fremstilles efter en scanning af patienten og dermed kommer til at passe på millimeter, når de indopereres.

Danmarks første konference, der samler forskning og industri
David Bue Pedersen taler onsdag den 20. september på High Tech Summit.

Det er et nyt dansk teknologisk topmøde, der er blevet til efter forbillede fra blandt andet USA, hvor universiteterne med succes står bag lignende arrangementer, der samler virksomheder og forskning.

High Tech Summit finder sted over to dage på DTU, den 20. og 21. september, hvor 55 udstillere fra dansk erhvervsliv og over 200 startups fra mere end 40 forskellige lande mødes med topforskere, studerende, iværksættere, udviklere og investorer for at se, teste og debattere fremtrædende digitale trends.

Målet med High Tech Summit er at styrke samarbejdet mellem erhvervsliv, forskning og uddannelse inden for centrale teknologifelter og forretningsområder. Det sker i erkendelse af, at det ikke længere er muligt at sidde alene og opfinde noget stort som i gamle dage.

Nu kræver det en bred samarbejdsflade at nå det helt store gennembrud.
Det er gratis at deltage i High Tech Summit, hvis man tilmelder sig på hightechsummit.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094