23948sdkhjf

Danmark fører an i kapløb om ubemandet bearbejdning

Danske industrivirksomheder er ekstreme, når det handler om automation af værktøjsmaskiner. Sådan lyder det fra Okuma.

Stort set alle Okuma-maskiner, der sælges i Danmark, bliver solgt med en automationsløsning, og det er ret unikt i Europa.

Sådan lyder det fra Pablo Liechti, area sales manager for Danmark, Finland, Polen, Sverige og Rumænien.

- I den nordlige del af Europa er vores maskiner ofte kombineret med en automationsløsning til ubemandet betjening. Men i Danmark er det over 90 procent af alle afleverede Okuma-maskiner, hvilket er et ekstremt højt niveau i forhold til resten af Europa. Derfor har vores forhandler Flextek også deres egen automationsafdeling, som tager sig af kundetilpassede løsninger, siger Pablo Liechti til Jern & Maskinindustiren.

Okuma-maskiner bliver solgt til alle led i værdikæden.

- Vores kunder varierer fra underleverandører, der producerer til større virksomheder som Grundfos og Danfoss, ligesom vi sælger til større virksomheder med egne produkter, eksempelvis Weibel, Nilpeter og lignende. Vi sælger til mange forskellige industrier, fortæller Pablo Liechti.

Okuma skruer op for smart produktion

Der er særligt en type maskine, som den japanske værktøjsmaskinproducent oplever stor efterspørgsel på i Danmark.

- Sidste år var den bedst sælgende maskine helt sikkert vores Multus U-serie af multitaskingmaskiner, kombineret med den smarte robocell-løsning fra Flextek, siger Pablo Liechti.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079