23948sdkhjf

Fremtidens fødevarer skal hædres i Herning

International Food Contest afholdes for første gang på HI-messen. Over 1.500 fødevarer bliver kvalitetsvurderet, og udstillingen samler især mejerifolk fra hele Europa.

Fødevareproducenter fra ind- og udland kommer ikke kun til HI-messen i Herning den 3.-5. oktober for at se på nye produkter, teknologi og produktionsudstyr.

De skal også smage sig igennem over 1.500 forskellige fødevarer fra 15 forskellige lande, især mejeriprodukter til International Food Contest. Fødevarerne er inddelt i en række produktkategorier, seks fødevarekategorier, lidt over 20 ostekategorier og 12 mælkeprodukter.

På lige år holdes udstillingen på Foodtech-messen i Herning, og op til i år er udstillingen holdt seperat i ulige år. Men nu er International Food Contest gået sammen med HI-messen.

- Vi håber at skabe en masse god synenergi, viden og inspiration mellem de to arrangementer, og på den måde skabe noget mere værdi for både udstillere og gæster på HI-messen og Food Contest, siger Lars Johannes Nielsen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for International Food Contest.

To plus to bliver fem
Han tror, at HI’s faste gæster vil tage godt i mod International Food Contest og de mange fødevarefolk.

- Vi satser på, at to plus to er lig med fem, fordi man kan gå på opdagelse hos hinanden og lære nyt. Måske maskinmesteren kan byde ind med en god ide, ligesom industriens folk kan få en fornemmelse af, hvordan der arbejdes og produktudvikles i fødevarebranchen.

Det er Mejeriforeningen, Foreningen af mejeriledere og funktionærer, Foreningen Danmarks Privatmejerier og Dansk Oste- og Smørforening, der står bag International Food Contest.

- Udstillingen og konkurrencen tiltrækker især fagfolk fra mejeribranchen, men også bredere i fødevarebranchen. International Food Contest er mejeribranchens forsøg på at kåre de bedste produkter og hylde fagfolk, ligesom når superligaens spillere kårer årets bedste spillere, siger Lars Johannes Nielsen.

Smagsprøver til alle
Selvom man ikke er mejerist eller har en fødevarebaggrund, så er man velkommen til at kigge forbi udstillingen og smage på de mange produkter.

- Gæsterne kan selv vurdere, om de er enige med fagdommerne og deres tildeling af Guld-, Sølv- og Bronzemedaljer, fagfolkenes kvalitetsstempel. Vi opfordrer vinderne til at bruge medaljerne på deres emballager, således at forbrugerne kan se, at fagfolk har præmieret produkterne, siger Lars Johannes Nielsen.

Dansk verdensklasse
Nogle produkter vil man som dansk forbruger nok se lidt undrende på, for det er langt fra alt, der bliver udstillet på International Food Contest, som sælges i Danmark.

- Den danske mejeribranche er i verdensklasse, og eksporterer globalt. Lige nu arbejdes der meget med at hæve barren yderligere for fødevaresikkerhed, samtidig med at produkterne og produktionen skal gøres mere bæredygtig og klimaneutral. Blandt andet har mejeribruget i Danmark underskrevet Rotterdam-deklarationen, som understøtter FN’s mål om bæredygtighed på kloden, siger Lars Johannes Nielsen.

Artiklen er en del af temaet HI-messen 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172