23948sdkhjf

Vindkonference vokser ind i HI

Vindmølleindustriens konference Wind Energy Denmark vokser igen i år sammen med HI-messen.

Vindmølleindustrien sætter markant aftryk på leverandørkæderne i den danske industrisektor, og det afspejles også på HI-messen.

I lighed med messen i 2015 afholder Vindmølleindustrien sin årlige konference Wind Energy Denmark i tilknytning til messen. Det sker som en todages event med start mandag den 2. oktober, hvor den lukkede del af konferencen finder sted. Tirsdag den 3. oktober åbnes arrangementet så for alle besøgende og bliver dermed en integreret del af HI-messen.

Konferencen og delmessen arrangeres i samarbejde mellem Vindmølleindustrien i Danmark og Dansk Forskningskonsortium for Vindenergi, og en række overskrifter sætter kursen for de to dage.

Den første er en række såkaldte High-level sessions, hvor en række talere deler deres tanker og indsigt i centrale emner, der definerer, udfordrer og driver industrien fremad. Derudover sættes der fokus på følgende emner:

Industrialisering og standardisering
Baggrunden er ifølge arrangørerne, at industrialisering og standardisering er effektive veje til at nedbringe omkostningerne ved vindenergi, og at vindindustrien i dag er så moden, at det naturlige næste skridt er at øge standardiseringen af såvel processer som komponenter, for at opnå stordriftsfordele i produktionen og styrke samarbejdet mellem samtlige aktører i værdikæden.

Vindindustrien er nået et stykke ad vejen, men der er endnu et uudnyttet potentiale for standardisering inden for flere områder.

Grid-systemer og infrastruktur
Fokus er, at vindenergi vinder frem som en mainstream kilde til energi, og det stiller øgede krav til både teknologien i vindmøller og fleksibiliteten i vores elnet.

De eksisterende markedsdesign ændrer sig som følge af nye store el-kunder, for eksempel datacentre og elbiler, og der er derfor behov for at se nærmere på, hvordan vi ved hjælp af nye teknologier kan skabe et mere fremtidssikret og mere intelligent elsystem, der kan integrere større mængder grøn energi.

Operation & Maintenance
Bedre og smartere service og vedligehold af vindmøller er en af nøglerne til at nedbringe omkostningerne ved vindenergi, og det sættes der også fokus på i Herning.

Med den store mængde møller, der i dag er opstillet i verden, er der et betydeligt behov for løbende service. Samtidig har vi aldrig haft adgang til så meget data om møllernes drift, som vi har nu, fordi møllernes teknologi bliver stadig mere intelligent.

Men industrien skal være endnu bedre til at udnytte disse data til at analysere og optimere vindmøllernes design og beregne møllernes behov for service og vedligehold - og her skal Danmark som pionérland gå forrest.

Næste generation
Her skal der kigges fremad. For at udvikle morgendagens vindende teknologi er det nødvendigt, at industrien anvender både grundforskning og pionerforskning.

Der må investeres i teknologiudvikling på den lange bane, for det er her, der skabes mulighed for forskningsgennembrud og udvikling af teknologier og produkter, der kan blive reelle game changers og bidrage til at gøre vindenergi endnu mere konkurrencedygtigt over for andre energiformer.

Artiklen er en del af temaet HI-messen 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094