23948sdkhjf

Kinesere vilde med dansk kvalitet

Megatrade Beslag har fået overraskende stor succes i Kina. Nu sælger danskerne beslag og låse til den kinesiske vindmølleindustri.

Det har vist sig yderst interessant for danske Megatrade Beslag med base i Hvidovre at træde ind på det kinesiske marked.

Den danske forhandler af låse, lukketøj og beslag til den danske industri oprettede i første omgang kontor i Kina for at sikre kvaliteten af de billige kinesiske produkter, som bliver solgt til danske kunder. Men den kinesiske ekspedition tog en overraskende drejning.

Megatrades søsterselskab i Kina er nemlig kommet godt ind hos flere kinesiske producenter, især indenfor vindindustrien. De vil købe deres låse og beslag hos det dansk-funderede selskab, og det er beslag, der i princippet kan være produceret i Kina eller hvor som helst i verden.

Morten Søegaard er direktør for Megatrade Beslag i Kina, og han er ikke i tvivl om, hvorfor de kinesiske producenter pludselig vil købe beslag og låse gennem et dansk firma.

- Kineserne kender godt til Megatrades mangeårige engagement i den danske vindindustri, det er noget, man har lagt mærke til i Kina, hvor producenterne har brug for den kvalitet og ordholdenhed, vi tilbyder, siger Morten Søegaard, som er direktør for Megatrades kontor i Shanghai.

Megatrade grundlagt i 1974

Megatrade Beslag blev grundlagt i 1974 og er specialister i salg af låse, lukketøj og beslag til den danske industri.

Firmaet blev oprindeligt grundlagt af Mogens og Elisabeth Galtt – heraf navnet Megatrade.

I dag har virksomheden 29 ansatte - 22 i Danmark og syv i Kina.

Megatrade har haft eneforhandling i Danmark af internationale agenturer som Emka og Protex, som stadig er en del af sortimentet

Megatrade har et sortiment med cirka 10.000 varenumre og cirka 3.000 kunder fordelt på 25 brancher.

Her arbejder nu syv kinesere, og der omsættes for omkring 10-12 mio. kr. årligt, og pilen peger op for salgskontoret.

- Det kan sidestilles med, når kineserne kommer til København og shopper, de er ude efter den rigtige vare og kvalitet, og den er de ikke sikre på, at de får derhjemme. Vi er et firma med en historik, og vi er kendt for vores kvalitet, vurderer Morten Søegaard.

Kinesiske forbindelser
Selvom Kina er blevet en god case for Megatrade Beslag, så kræver det kræfter at trænge igennem til de kinesiske kunder.

- Det kræver ihærdighed, og det handler om forbindelser. I Kina skal der knyttes et mere personligt bånd, hvor man skal kende de rigtige personer, før der kommer et salg, siger Morten Søegaard.

Omvendt er der med 10.000 varenumre og en teknisk udviklingsafdeling placeret i Hvidovre masser at byde på til de kinesiske vindmølleproducenter, der sidder på 40 procent af verdens produktion af møller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141