23948sdkhjf

Bitva sætter aftryk i Herning

56 ud af 148 medlemmer af brancheforeningen BITVA udstiller på HI-messen. De har fuld fokus på automation og digitalisering.

Når dørene åbnes til HI-messen i Herning den 3. oktober, så kommer brancheforeningen Bitva til at sætte sit præg på billedet.

Hele 56 ud af Bitvas 148 medlemsvirksomheder er med som udstillere på HI, hvor Bitva ligeledes er synlige på to fællesstande med fokus på henholdsvis automation og værktøj.

For teknik- og systemleverandørerne i Bitva er opgaven i øjeblikket at optimere produktionen i samspil med kunderne.

- Det her er den største industrimesse, vi har herhjemme, og derfor er den også vigtig for vores medlemmer, siger Bitva-formand Allan Nelbom, som er divisionsdirektør i Fritz Schur Teknik A/S.

Produktion i Danmark

I mødet og samspillet med kunderne er det digitalisering og automation, som sætter dagsorden, og automatisering og digitalisering er midlet til at nå målet om at fastholde produktionen i Danmark.

- Vi er som leverandører af teknik og løsninger også rigtig gode til at levere sparring til vores kunder, så de kan automatisere endnu mere, end de gør i dag. Men det kræver åbenhed og dialog med kunderne, hvis man skal nå frem til de løsninger, som kan dække kundens behov, siger Allan Nelbom, som kalder Bitvas medlemmer en slags rådgivere overfor industrivirksomhederne.

Derfor stilles der i dag også større og større krav til den viden, som sælger og leverandør bringer med ind i kundens virksomhed.

- I dag forventer kunderne at snakke med personer, som kender noget til løsningerne og produkter. Så der kræves meget mere af sælgerne i dag i forhold til tidligere, for du skal som sælger hurtigt kunne vise, at du kan skabe noget værdi for kundens virksomhed, siger Allan Nelbom.

Ud på messegulvet

Det er netop den dialog om ny teknik og løsninger mellem leverandører og udstillere, som skal styrkes på messegulvet i Herning.

- Messen kan bruges til at sætte gang i de her ting, og det er det, vi vil vise, siger Allan Nelbom, som vurderer, at Danmark er rigtig godt med, når det handler om automatisering og digitalisering.

Men der er selvfølgelig plads til endnu flere på bølgen.

- Det er min opfattelse, at digitaliseringen og automatiseringen går hurtigere, end vi tror, og lige pludselig vil vi opleve en form for ketchup-effekt, siger formanden for Bitva, som har store forventninger til årets messe.

- Jeg forventer, at vi på HI får set en masse nye løsninger, så vi også fremover kan hjælpe vores kunder med at optimere og dermed bevare industriproduktionen i Danmark, siger Allan Nelbom.

Artiklen er en del af temaet HI-messen 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094