23948sdkhjf

HI-messen gør os skarpere

Ny teknik, netværk og værdifuld indsigt er de tre faktorer, der skal trække industriens aktører til HI-messe, lyder det fra Jørgen Stenberg, formand for HI’s messekomitéen.

De danske industrivirksomheder har travlt, men den 3.-5. oktober skulle beslutningstagere og indkøbere og teknikere gerne hive en dag eller to ud af kalenderen og sætte kursen mod HI-messen i Herning.

Det er i hvert fald, hvad messe-arrangørerne og HI-udstillere håber på, og blandt dem er Jørgen Stenberg, som er administrerende direktør i Hans Følsgaard og formand for HI-messekomitéen.

- Det går rigtig godt i industrien, de fleste brancher har vækst, men jeg håber virkelig, at rigtig mange tager sig tid til at komme på HI-messe i år, siger Jørgen Stenberg, som påpger, at HI-messen også er en af nøglerne til en fremtid med vækst.

- Det er vigtigt at komme væk fra skærmen og teknikrummet en gang imellem, og det er vigtigt at mærke pulsen på branchen og komme ud at se, hvor de andre står. Det kan du på HI-messen, som på mange måder er med til at spidse virksomhedernes kompetencer, siger Jørgen Stenberg.

Han henviser til, at udstillerne har alt det nye udstyr og den nyeste teknik med i messecenteret, hvor der også er alle muligheder for at dyrke og styrke sit netværk. Derudover er der mulighed for at få specifikke tekniske input på specialmesserne for vindmølle-industri, mejeriteknologi og mejeriprodukter, og Ingeniørforeningen IDA’s arrangement Technomania. Derudover er der stribevis af konferencer og foredrag i løbet af de tre messedage.

Fødevarer og vind trækker
Netop fødevarer og vindmøller er med til at trække de positive tendenser i den danske industrisektor lige nu.

- Vindmøllerne går godt, og fødevareindustrien og landbruget er ved at komme op, og der er god fremgang i eksporten. De her industrier udvider, og det smitter af på leverandørerne, for der skal investeres, og der skal automatiseres. Det er et krav for at holde industrien herhjemme i Danmark, siger Jørgen Stenberg, som også ser positive samfundstendenser andre steder end kun i industrien.

- Håndværkerne har også travlt, og det smitter også af på industrien, og generelt har det ikke set bedre ud i mange år. Men det er en cyklus, for der er dårligere perioder, og der er gode perioder, og vi vidste, det ville komme op efter krisen. Nu er vi så oppe, siger Jørgen Stenberg, som dog også maner til besindighed.

For historien viser, at opturen kun har en begrænset levetid.

- Nu er det snart 10 år siden, vi havde krisen, og der kommer jo et nedsving igen. Det ved vi, og det skal vi også være forberedte på, siger han.

Den bedste messeoplevelse
For Jørgen Stenberg handler HI-messen både om mennesker og teknik, som for ham hver vægter 50 procent.

- Det her er den brede messe, hvor det handler meget om netværk, og så har vi jo de mere fagspecifikke messer på de enkelte tekniske områder, siger Jørgen Stenberg, der på HI er fuldt optaget på Hans Følsgaards egen stand.

Men bliver der lidt overskud i tidsplanen, så skal han ud og kigge i messehallerne.

- Som udstiller kigger man jo på, hvordan andre præsenterer sine ting. Det handler om at få gæsterne til at stoppe op ved standen, siger Jørgen Stenberg, som både ser frem til de planlagte og de spontane møder med kunder og aktører i branchen.

- Det bedste er jo, når der kommer en helt ny kunde, og der så starter en hel ny sag, mens man står og snakker. Så kommer den impulsive snak, siger formanden for HI-messekomitéen.

Artiklen er en del af temaet HI-messen 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094