23948sdkhjf

UR præsenterer nyt plus-univers

Universal Robots præsenterer sit nye plus-univers på HI. Det nye univers binder producenter af robotapplikationer sammen med brugere af UR’s robotarme

Fleksibilitet og tilgængelighed er nøgleord for Universal Robot, og det skinner også igennem på HI.

For i Herning sætter robotproducenten med danske rødder fokus på brugen af robotterne og specifikt på den nye digitale platform ’Universal Robots Plus’, der skal være med til at sætte endnu mere fart på udbredelsen af de tre UR-robotarme i forskellig størrelse.

Helt konkret viser plus-universet brugerne af UR-robotter vej til en række af markedets robotgribere og andre såkaldte end-effectors, som kan sættes på UR’s robotarme og fungere i samspil med robotten. Og det er vel at mærke gribere og andre end-effectors, som producenterne rent softwaremæssigt har udviklet, så de efter princippet om ‘plug and produce’ fungerer i samspil med UR-robotterne.

Styrker tilgængeligheden

Per Kloster Poulsen er salgschef for Universal Robots i Skandinavien, og han forklarer, at tanken bag plus-universet netop er at skabe en højere tilgængelighed til robotterne og gøre det endnu nemmere at bruge dem.

- Hvis du i dag køber en griber fra On Robot, så leveres griberen med et USB-stik, som du sætter i vores UR-konsol, og så er griberen klar til brug med det samme. Du kan simpelthen vælge griberen i robottens styring, siger Per Kloster Poulsen om tankegangen bag det nye univers.

Selve Universal Robots Plus er et non profit system, hvor det er gratis for producenterne af end-effectors at promovere deres produkter. Og universet er skabt fuldstændig uden bindinger mellem slutkunder, robotproducent og leverandører af gribere og andet robottilbehør. Et krav er dog, at gribere og andre applikationer er godkendt af Universal Robots, hvis de skal lægges op i universet.

- Når produkterne er godkendt og testet af os, så kommer de op i plus-universet, og produktet kan også blive certificeret. Certificering kræver, at applikationen allerede i dag bliver brugt i en produktion et sted ude i verden, forklarer salgschefen, som melder om stor interesse for plus-universet fra både slutkundernes og applikations-producenternes side.

De store er også med

Men det er ikke kun nye fremadstormende iværksættervirksomheder som On Robot, der har fundet vej til det nye univers. Schunk og andre af de store leverandører af gribere og robotapplikationer har også designet produkter, der fungerer med UR-robotterne, så snart de puttes for enden af robotarmen.

- Du kan sagtens udvikle en griber, der også sælges med andre robotter, men kravet for at være en del af vores univers er, at griber eller anden end-effector leveres en i version, som er skabt unikt til vores produkt. Så den er klar til brug med det samme, siger Per Kloster Poulsen, som peger på, at det nye plus-univers gør det nemmere for både UR’s slutkunder, salgskanaler og systemintegratorer at udnytte robotterne.

Klar med mere e-learning

Det er dog ikke kun plus-platformen, som Universal Robotsmed på HI.

På messen vil Universal Robot også slå et slag for online træningsprogrammet UR Academy.

Her kan man på 89 minutter gennem seks moduler gennemgå håndtering og programmering af robotten, og der er flere moduler på vej.

- Hvis man gennemgår det, så er man faktisk ret godt inde i vores programmering og software, siger Per Kloster Poulsen.

Artiklen er en del af temaet HI-messen 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086