23948sdkhjf

Mit messetip: Spørg efter robotreferencer

Søren Peter Johansen, sekretariatsleder for DIRA - Dansk Robot Netværk og Teknologisk Institut giver gode robot-tips til Hi-messen.

Hvad skal du opleve på HI-messen i år?
- Jeg har et tætpakket program alle dage. Der er rigtigt gode indlæg på Digitaliseringskonferencen om torsdagen, og om tirsdagen er jeg med til at uddele automatiseringsprisen.

Hvilken automatiseringsteknologi er mest markant lige nu?
- De samarbejdende kollaborative robotter fylder rigtigt meget for tiden. De seneste år har det primært været Universal Robots, men nu har Fanuc, Comau, ABB og flere andre store producenter også lanceret deres bud på kollaborative robotter. Så der er mere at vælge imellem på Hi-messen.

Hvad er dit bedste råd, når man skal investere i kollaborative robotter?
- Med mindre man er en stor virksomhed, så er det godt at spørge ind til, hvad systemintegratorerne har af erfaringer og referencer, så man ikke er den første. Det er lidt hønen eller ægget om igen, for der er også fordele ved at være først. Men for de flestes vedkommende tror jeg, det er bedst at vælge gennemprøvede robotløsninger.

Hvad husker du bedst fra HI-messen 2015?
- Jeg har været med i mange år, men det, der faktisk gjorde mest indtryk i 2015, var, at der begyndte at komme gæster igen. I 2009, 2011 og 2013 var der nærmest flere udstillere end gæster, men den udvikling vendte i 2015 og er et godt tegn på, at der igen er gang i industriproduktionen.

Artiklen er en del af temaet HI-messen 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125