23948sdkhjf

Multidrejer sprinter afsted

DMG Moris ny multi drejemaskine har seks spindler, der kan køre samtidig.

DMG Mori præsenterede på EMO-messen en prototype af en helt ny multi langdrejemaskine, Multisprint 36. Det er en drejemaskine med ikke færre end seks spindler og to sub-spindler. Det gør den til en rigtig arbejdshest.

Multisprint får også en lillebror med navnet Multisprint 25. De to maskiner har maksimal stangdiameter på henholdsvis 36 og 25 millimeter. De kan tage stænger på op til seks meter. Begge maskiner har 41 akser.

De nye drejemaskiner er udviklet på DMG Moris fabrik i Italien, Gildemeister Italiano.

- Vi har lagt alt vores erfaring med drejemaskiner i den her maskine, fortalte salgschef Claudio Arrigoni fra den italienske fabrik.

- Vi har konstrueret maskinen, så man kan skifte meget hurtigt mellem forskellige produktioner. Den bliver hurtigt sat op til en ny produktion. Der er Y-akse på alle seks positioner, og hver position har tre værktøjer. Der er 10 værktøjer på hver af de to subspindler. Det betyder, at vi kan udføre en kompliceret profil på emnet, sagde han.

Maskinen kan leveres med en eller to robotter til at flytte emner. Den viste maskine havde to Fanuc-robotter installeret.

Da der foreløbig er tale om en protoype, vil det tage et stykke tid, før maskinen kan leveres. Claudio Arrigoni skønner, at den vil kunne leveres inden for 10-12 måneder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11