23948sdkhjf

Skandale: Over 20.000 ton metal er forfalsket

Stålproducenten Kobe Steel fra Japan har indrømmet snyd med produktspecifikationer på aluminium og kobberprodukter. Bil- og flyindustrien er blandt aftagerne af metallerne.

Styrke og holdbarhed på aluminium og kobberprodukter er vitale, når de skal bruges i fly- og bilindustrien.

Derfor er den store japanske metalproducent Kobe Steel kommet i alvorlige vanskeligheder, efter virksomheden har indrømmet, at deres ansatte har forfalsket data om styrke og holdbarhed på flere aluminium- og kobberprodukter. Det skriver virksomheden selv på sin hjemmeside.

Ifølge Kobe Steel drejer det sig om fladvalsede aluminiumsprodukter, aluminiumsprofiler, kobberstrimler og -rør samt aluminiumsstøbegods. 

Produkterne er blevet sendt ud i perioden fra september 2016 til august 2017, hvor der i alt er sendt knap 20.000 tons forfalskede aluminiumsprodukter ud fra Kobe Steel, mens der er sendt 2.200 tons kobberprodukter ud. 

Virksomheden oplyser, at de har nedsat en undersøgelseskomite og er i gang med at kontakte aftagerne af metalprodukterne, hvis produktionsspecifikationer er forfalsket. 

I følge Bloomberg er metalprodukterne blandt andet solgt til en række bilproducenter, for eksempel Nissan, Suzuki, Honda og Mitsubishi samt flyproducenter.

Der er ifølge Kobe Steel endnu ingen eksempler på, at de forfalskede aluminiums- og kobberprodukter har givet anledning til sikkerhedsmæssige problemer. 

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078