23948sdkhjf

MiR-robotter rykker ind hos italiensk armaturproducent

Cobots har overtaget store dele af transporten til gavn for staben, hastigheden og pengepungen.

Italienske NewForm, der laver high-end badearmaturer, har fået danske MiR-robotter ind i produktionen. Konkret har den italienske producent automatiseret produktionslinjen med en stribe co-bots fra den fynske robot-leverandør.

For at optimere produktionen har NewForm valgt MiRs mobile robotter til at håndtere den interne logistik i produktionsanlægget. Her håndterer de kollaborative mobile robotter efterhånden størstedelen af transporten mellem afdelingerne og produktionslinjerne. Dermed er det ikke menneskehænder, men en punktlig selvkørende robot med losse- og laste-funktion, der med timing og præcision henter og bringer emner fra produktionslinjerne eller placerer dem på lageret.

Væsentligt for konkurencen
Løsningen fra MiR er integreret med NewForms produktionsplanlægningssystem, og det gør, at man altid kan se, hvor emnerne befinder sig, eller hvor de er på vej hen.

-Vi har produktionskontrol i realtid. MiRs enkle integrationssoftware kan nemt kommunikere med både vores værktøjsmaskiner og vores dataserver, så vi let kan spore hvert emne, dets position og tilstand her og nu, siger Damiano Marconi, teknisk assistent, NewForm

 

-MiR-robotterne gør vores produktion både hurtigere og mere fleksibel, og det er helt væsentlige onkurrenceparametre på markedet i dag, siger Marco Galvan, produktionschef, NewForm.

Co-botten har ændret produktionen
Robotterne har ligeledes ført fabrikkens produktion mere up to date, uddyber produktionschefen. 

-Vores produktionsmetode har ændret sig meget, efter vi har fået MiR-robotterne. MiR henter alle de bearbejdede emner fra vores værktøjsmaskiner og drejebænke og kører kassen med emner hen til et markeret område, som er programmeret på forhånd. Af alle de fordele, vi har opnået, kan vi nævne tidsoptimering og produktionsoptimering: Nu er vores linjer aktive døgnet rundt, fordi de automatisk lastes og losses, siger Damiano Marconi, teknisk assistent, NewForm.

Også arbejdsmiljøet i produktionen er forbedret. Ingen medarbejdere skal længere bære og flytte tunge emner, men kan i stedet tage sig af andre opgaver. Og det krævede blot en kort tilvænningsperiode for personalet at se, at de kunne fortsætte med deres sædvanlige arbejdsrutiner uden risiko for at blive afbrudt eller kollidere med en af de firhjulede cobot-kollegaer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.209