23948sdkhjf

Robotten napper nitterne

Titgemeyer er klar med simpelt robotanlæg til montage af blindnitter.

Forskelligartede emner i små serier og mangel på mandskab.

Det er hverdagen i mange danske industrivirksomheder, og det er baggrunden for, at Titgemeyer har udviklet en fleksibel robotløsning til montage af blindnitter.

Det er Titgemeyers administrerende direktør i Skandinavien, Finn Kristiansen, som har fået idéen til anlægget, der er bygget op med en UR robotarm og udviklet af Titgemeyers fabrik Rivetec i Tjekkiet.

Rivetec udvikler og fremstiller normalt fuldautomatiske montageanlæg til bilindustrien, og det er nitteudstyr fra de anlæg, der går igen i den fleksible robotløsning.

- Det her er jo et alternativ til håndholdt nitteværktøj, og det er sjovt at være med til at skabe noget nyt, siger Finn Kristiansen, som mærkede stor interesse for det automatiserede nitteanlæg på HI.

Selve arbejdsbordet og fiksturen til de givne emner skal naturligvis designes til den enkelte kunde, men derefter er anlægget ifølge direktøren yderst nemt at betjene.

- Hvis du, sådan lidt populært sagt, kan finde ud af Facebook og Counter-Strike, så kan du også betjene det her system, siger han.

Det er muligt at indbygge kvalitetssikring i robotanlægget, der på fabrikken i Tjekkiet har kørt 200.000 emner i testfasen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078