23948sdkhjf

- Vi købte hurtigt den anden 3D-printer

DanRobotics har fået 3D-printere ind under huden i den daglige produktion

Det er mindre end halvandet år siden, at Dan Robotics i Middelfart købte sin første 3D-printer. Men allerede et halvt år efter besluttede virksomheden at købe en ny og bedre 3D-printer. Firmaet ville have en bedre kvalitet.

- Vi bruger 3D-printere mere og mere i den daglige produktion. Vi har en medarbejder, der interesserer sig for det, og som i dag bruger omkring 40 procent af sin tid på det, siger Erik Petersen, projektchef hos DanRobotics, som er en automations- og robotvirksomhed. Han fortalte, om DanRobotics erfaringer på Nexttechs åbningsmøde.

DanRobotics bruger især 3D-printeren til at printe dele til robot-gribere, så griberne er blevet tilpasset forskellige emner. Blandt andet har firmaet lavet gribere, der kan håndtere flødebøller.

Købt for billigt
Erik Petersen indrømmer gerne, at virksomheden fik købt for billigt i første omgang.

- Det kan ikke betale sig at købe de billige 3D-printere. Man skal nok op i 30-40.000 kr. for at få noget professionel kvalitet, siger han.

- Indtil for et år siden havde vi nok kun printet 10 emner, men inden for det sidste år er det eksploderet. Henover sommeren har vi nok printet omkring 120 griberdele på 3D-printeren. Vi har nok kørt 30.000 produktionstimer på den nye printer, siger Erik Petersen.

DanRobotics har hidtil 3D-printet i plastik, men Erik Petersen kunne også godt tænke sig at 3D-printe i metal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079