23948sdkhjf

Lærlinge arver fra afdød maskinarbejder

Industriens Uddannelser modtager godt 300.000 kr. fra afdøde Ernst Nielsen.

I juni i år dumpede et brev ind ad døren hos Industriens Uddannelser. I brevet lå et testamente fra tidligere maskinarbejder og medlem af Dansk Metal Ernst Nielsen, hvori der stod, at hans sidste ønske var, at hans arv på 309.857 kr. skulle gå til at fremme uddannelse inden for metalindustrien, da han hverken har slægtninge eller arvinger.

Hans naboer fortæller derefter til Industriens Uddannelser, at Ernst Nielsen blev født i 1940 og voksede op på Nørrebro med sine forældre og søskende.

Da han var 12 år gammel bliver forældrene skilt, og Ernst kom på børnehjemmet Solliden i Valby, fordi familien ifølge Finn Simonsen "blev splittet ad i stumper og stykker". Børnehjemmets bestyrer, af Ernst kaldet "plejemor", havde en kontakt til Jørgen Bruuns Maskinfabrik, hvor Ernst kom i lære som maskinarbejder, og her blev han udlært fra 1956 til 1960. Han boede på børnehjemmet, mens han stod i lære.

Plejemor hjælper igen
Da Jørgen Bruuns Maskinfabrik lukkede i 1991, havde "plejemor" også en finger med i spillet i at få sendt Ernst Nielsen videre til H.C. Ørstedsværket, hvor han blev ansat som maskinarbejder.

I 1972 købte Ernst Nielsen et hus i Vanløse. Boet efter Ernst Nielsen er nu blevet opgjort og efterlader 309.857 kr. til Metalindustriens jubilæumslegat.

Jubilæumslegatet uddeles en gang om året til lærlinge inden for jern- og metalindustrien.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093