23948sdkhjf

Strategisk satsning firedobler produktionsarealet

For fire år siden foretog Horsens-virksomhed en strategisk forandring i sortimentet.

Ny adresse, dobbelt så mange medarbejdere og en strategisk vending mod automatisering og specialmaskiner. Det er bare et par af de flueben, som FH Automation i Horsens har kunnet slå inden for de seneste år.

Indtil 2011 ernærede firmaet sig med produktion af el-tavler, reparation af elmotorer samt udvikling af PLC-software til procesautomation og maskiner el-tavler, men de seneste år er robotteknologi og udvikling af specialmaskiner blevet en fast del af FH Automations opgave-kartotek.

- Under krisen lærte vi, at mange maskinproducenter, der ikke havde det teknologiske in house bukkede under, og det ville vi gerne udnytte. Det var en klar strategisk beslutning, at vi skulle den vej. Vi ville gerne tættere på vores slutkunder ved at kunne levere som hovedleverandør, frem for stå i andet led, siger salgsdirektør i FH Automation Leif Rasmussen.

Vender syltetøjsglas
Horsens-virksomheden leverer nu robotløsninger til blandt andet fødevare- og metalindustrien, hvor de udvikler maskiner, der kan håndtere emner eller flytte dem fra A til B med minimal indblanding fra menneskehænder.

Og det er ret bevidst, at det er lige i disse brancher, at FH har lagt snittet i første omgang.

- Det er traditionelt de brancher, der har det største behov, fordi begge er præget af ensidigt og gentaget arbejde med mange tunge løft. Eksempelvis har vi udviklet en såkaldt Facingmaskine med 5 robotter til en fødevareproducent, der ”facer” syltetøjsglas til etiketten vender ud ad, inden den pakkes i kassen. Det sparer en ansat i detailleddet for at vende alle glas manuelt, siger Leif Rasmussen.

Satsningen har også gjort, at robotteknologien har udviklet sig til at omfatte hele produktionsanlæg, og det koster plads hos virksomheden i Horsens. Firmaet er for nyligt rykket i nye lokaler, hvor produktionspladsen firedoblet i forhold til før, samt ekstra 600 kvadratmeter, man har måtte leje ved naboen.

- Vi kan mærke, at der er stigende investeringslyst på området, og der er midler til disse typer køb. Starten var noget træg, men nu har vi et par af det helt store spillere hos os, og vi kan også mærke, at de små- og mellemstore virksomheder har fået midler til at røre på sig, siger Leif Rasmussen.

FH Automation er på 10 år vokset fra 20 til 43 medarbejdere. Udover hovedsædet i Horsens, har virksomheden også en filial i Ringsted.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112