23948sdkhjf

Smedefirma har succes med specialisering

Der er fuld fart på hos Brimas i Horsens. Specialisering har været en nøgle til succes.

Det går stærkt hos smedefirmaet Brimas i Horsens for tiden.

- Lige nu kommer der nye kunder og nye ordrer af sig selv. Vi har haft travlt i lang tid. Det gælder om at holde tungen lige i munden, fortæller Thomas Iversen, 43 år, der ejer Brimas sammen med sin bror Peter Iversen, 40 år.

Produktionshallerne er fulde af specialprodukter, ofte i rustfri stål. Her er tragte i mange størrelser til is-industrien, transportører og snegle til fødevarer, og konstruktioner til medicinalindustrien.

De fleste er produkter, der skal svejses sammen.

En af firmaets specialiteter er svejste produkter til togindustrien. Brimas er som en af de få danske virksomheder certificeret til at producere til togindustrien. Thomas Iversen viser nogle skabe frem, som skal rumme elektronik.

- De bliver vibrationstestet i 30 dage, før de bliver leveret, fortæller han.

Brimas er vokset år efter år siden starten for godt 20 år siden.

- I starten tænkte vi jo bare, at alt arbejde var godt arbejde, siger Peter Iversen.

- Men nu koncentrerer vi os om emner til fødevare- og medicinalindustrien. Det er det vi er bedst til, og det er det, vi helst vil, siger han.

Begge brødre er uddannet håndværkere. Peter Iversen er rustfast kleinsmed, mens Thomas Iversen er værktøjsmager, senere suppleret med en maskiningeniøruddannelse.

35 smede
I dag har firmaet 50 ansatte, heraf 35 smede. De fremstiller alt fra små beslag i nogle få styks til store anlæg.

Brimas udvidede sidst produktionen med en tredje produktionshal i 2015. Den hal er i dag fyldt med pladelager og tre laserskærere.

Styr på det
Siden har Iversen-brødrene købt 35.000 kvadratmeter ekstra jord, så der er plads til yderligere udvidelse.

Men brødrene har ikke travlt, og har en nøgtern tilgang til vækst.

- Vi skal have styr på det, vi gør i dag, før vi begynder på noget nyt. Vi skal også have de kompetencer, der skal til, før vi kan bevæge os ud i noget nyt, siger Thomas Iversen.

På samme måde vil Brimas ikke sige ja til opgaver, som virksomheden ikke vil kunne magte.

- Vi er blevet bedre til at sige nej til ordrer. Vi lader os ikke presse til at sige ja til noget, som vi ved, at vi ikke er i stand til at nå.

Partnerskaber
Medvirkende til Brimas' vækst er, at firmaet har overtaget dele af produktioner hos deres kunder.

- Vi har haft succes med strategiske partnerskaber. Vi oplever, at vores kunder bliver mere og mere fokuseret på deres kernekompetencer om for eksempel at lave en produktionslinje med nogle bestemte egenskaber. Det har bragt os i spil. Vi løfter hele eller dele af deres produktion. Jeg tror, at vi vil se mere af det, siger Thomas Iversen.

Partnerskaber har blandt andet ført til, at Brimas har overtaget to kunders laserskærere. Parterne fandt ud af, at det var bedre, at laserskæreren stod hos Brimas.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109