23948sdkhjf

Opsang: Lad lærere og elever komme ud og se industrien

Lærere og elever i folkeskolen bør se produktionsvirksomheder med egne øjne og få et indtryk af livet i industrien, mener Thomas Iversen, direktør for Brimas i Horsens.

Thomas Iversen er irriteret. Han synes, at industrien har et for dårligt image ude i befolkningen og hos lærerne i folkeskolen. Det er noget skidt i en tid, hvor industrien mangler arbejdskraft.

- Vi har nogle rigtigt gode arbejdspladser i industrien. En dygtig smed får 32.000 kr. i løn om måneden plus pension. Vi skal have skabt fokus på, hvor godt et liv man egentlig kan have som smed eller anden håndværker i industrien, siger Thomas Iversen, som er adminstrerende direktør for maskinfabrikken Brimas i Horsens.

- Min opfattelse er, at skolelærerne er dem, der har den største påvirkning på skolebørnene. Men lærerne har typisk gået i gymnasiet og på seminariet, og så er de begyndt at undervise i skolen. Det vil sige, at de ikke aner, hvad der foregår i det virkelige liv, herude hvor bruttonationalproduktet bliver skabt.

- Folk tror, at der er beskidt i industrien. Men man kan jo næsten gå på arbejde i skjorte og slips her hos os. Det er en samfundsmæssig katastrofe, at vi ikke får kommunikeret bedre, hvad industriarbejde er, så vi kan få flere til at vælge de uddannelser.

Elever på besøg
- Jeg mener, at skolerne skulle sende både lærere og elever ud at besøge en, to eller tre virksomheder hvert år, så de kan få et indtryk af, hvad der foregår. Det samme skulle man gøre med lærerne. Det er ikke fordi, at jeg vil skyde på lærerne. Hvordan skulle de vide, hvordan der er i industrien. Jeg ville gerne tage imod besøg her på virksomheden, hvor vi kunne vise rundt og bagefter være vært for en kop kaffe, siger Thomas Iversen.

Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126