23948sdkhjf

Politikere: God idé at få lærere ud i industrien

Horsens’ borgmester kalder det en spændende tanke at få lærerne ud og besøge industrien, men han har også nogle forbehold

Politikerne kan godt se problemet. At vi kommer til at mangle arbejdskraft i industrien, og at det kræver noget handling.

Det var der forståelse og sympati for, da omkring 25 Horsens-politikere og kandidater til kommunalvalget forleden mødte op til rundvisning og debat i metalvirksomheden Brimas i Horsens.

- Det er en fuldstændig reel udfordring industrien har, sagde borgmester Peter Sørensen (S).

Fra flere sider af det politiske spektrum blev der givet udtryk for, at vi skal ‘uddannelsessnobberiet’ til livs, altså den holdning, at det er finest at gå gymnasie-vejen.

LÆS OGSÅ: Opsang til politikere

Politikerne var på tur rundt til industrivirksomheder med Dansk Industris kampagnebus i forbindelsen med kommunalvalget.

Brimas’ direktør Thomas Iversen viste flokken af politikere og erhvervsfolk rundt i virksomheden, og mellem stålplader, laserskærere og svejsekabiner blev der diskuteret arbejdskraft og lærlinge.I den efterfølgende debat opfordrede Thomas Iversen i utvetydige vendinger politikerne til at sende skolelærerne ud på skolerne.

- Få bestilt den bus, så lærerne kan komme rundt og med egne øjne se industrivirksomhederne. Start nu bare med den ene lille ting. Det vil kunne flytte noget, appellerede han.

Greb idéen

Nogle af politikerne var parate til at sætte handling bag tankerne med det samme. Jakob Bille fra Liberal Alliance greb ideen. Han sidder i skolebestyrelsen på Stensballeskolen i Horsens.

- Jeg tager det op op skolebestyrelsesmødet på mandag, lød det fra Jakob Bille.

Kommer der så til at ske noget i hele Horsens Kommune? Borgmester Peter Sørensen (S) var velvillig, da Jern & Maskinindustrien fangede ham på vej ud af Brimas.

- Det er da en spændende tanke. Vi skal bare tænke på, at hvis lærerne skal ud og besøge industrien, så skal de også ud i nogle andre erhverv. Jeg tror måske, at vi skulle begrænse det til de lærere, som det er mest relevant for som dansklærere og samfundsfagslærere, sagde han.

Og så kørte Dansk Industris kampagnebus videre til næste stop, som var Danish Crowns slagteri nord for Horsens.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094