23948sdkhjf

Gammel papirmaskine fik nyt liv

Den østjyske ingeniørvirksomhed DIS har i samarbejde med Pindstrup Mosebrug stået for udvikling og opbygning af en træfiberfabrik i Letland.

I forbindelse med opførelsen af en ny træfiberfabrik i Letland havde Pindstrup Mosebrug brug for DIS-kompetencer. En gammel papirmaskine skulle renoveres og optimeres, så den kunne bruges til fremstilling af træfibre. Derudover skulle der etableres et effektivt flow for hele produktionen. Det skriver DIS i en pressemeddelelse.

I tæt samarbejde med Pindstrup Mosebrug har Dansk IngeniørService ved opførelsen af fabrikken stået for udvikling og opbygning af produktionslinje med workflow fra indføringssystem af råmateriale (flis), udskilning af uønskede metaller i flisen, transport af flis til defibrator, processer omkring den indkøbte defibrator samt transport af færdigvarer (træfiber) til lager og platforme. Udvikling af fabrikken har været med fokus på Pindstrup Mosebrugs egne erfaringer og sikkerhed. Dernæst har DIS rådgivet i forbindelse med restaurering og optimering af montagedelen af defibratoren.

- Det var nærliggende at tage kontakt til DIS, der havde de kompetencer, vi skulle bruge i forbindelse med opførelsen af vores nye træfiberfabrik, hvor udgangspunktet var en gammel nedslidt papirmaskine. I dag har vi et anlæg, der kører som ønsket, men det har været en opgave, hvor vi stødte på en del udfordringer; ikke nogen der ikke kunne løses, men det har været rigtig godt at have en størrelse som DIS med på sidelinjen, siger Simon Søe, direktør hos Pindstrup Mosebrug i Letland.

I dag kan den restaurerede papirmaskine via en termo-defibrering af træ lave træflis om til træfibre, der kan bruges som supplement i sphagnum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078