23948sdkhjf

Klapsalver åbnede nordisk automationscenter

Automationskoncernen Omron har åbnet nyt automationscenter i Malmø. Her kan der nu køres applikationstest, der tidligere skulle laves i Barcelona

Den japanske automationskoncern Omron skruer op for ambitionerne i Norden og vil gerne endnu tættere på de slutkunder, der er på udkig efter nye automationsløsninger i industrien. Forleden åbnede Omron det nye Nordic Automation Center i Malmø, ligesom der er oprettet et slutkunde-team i Danmark.

- Vi glæder os rigtigt meget til at invitere kunder og potentielle kunder til Malmø, hvor vi kan teste applikationer på en lang række af Omrons industri 4.0-løsninger, blandt andet mobile robotter og fleksible fødningssystemer, siger Anders Jessen, Nordic Marcom Manager i Omron.

- Tidligere har vi skulle sende opgaver til vores europæiske Technology Center i Barcelona for at kunne teste applikationer. Det kan vi nu lave i Malmø sammen med vores kunder, ligesom vi kan holde tekniske kurser, og seminarer, hvor medarbejdere kan trænes i brugen af Omrons løsninger. Det er ikke bare et showroom eller en messestand, men et sted hvor vi sammen kan teste løsninger, eksempelvis hvis en tavlebygger er i tvivl om mulighederne i vores komponenter, eller en slutkunde vil teste om vores robotter eller fødningssystem kan optimere deres produktion, siger Anders Jessen.

Mere end 300 kvaratmeter

Automationscenteret er på lidt over 300 kvadratmeter og ligger få kilometers kørsel fra Øresundsbroen. Her er et bredt udvalg af Omrons robotter, både scara, parallelle og mobile robotter, ligesom det nye AnyFeeder Solution kan ses. Der er også blevet plads til PLC-controllere og sensorer og en stribe andre komponentløsninger

- Vi leverer ikke bare hardware og software, men vil også gerne hjælpe med at integrere vores komponenter og systemer i kundernes produktion. I vores Nordic Automation Center har vi fokus på robotter, som er lette at købe, men ikke altid så nemme at bruge i praksis, siger Roger Merkel, Nordic Product Manager og ansvarlig for Omrons nye automationscenter.

Mennesker og maskiner

En af de centrale udfordringer ved at automatisere sin produktion med digitale løsninger er samspillet mellem mennesker og maskiner.

- Skal du have en høj produktivitet og udnytte dine maskiners performance bedst muligt, er det vigtigt, at operatørerne anvender maskinerne bedst muligt. Hos Omron arbejdes der eksempelvis på at bruge visionteknologien til ansigtsgenkendelse, så maskinerne indstilles efter, hvilken operatør der arbejder med en proces, siger Martin Brolin, Area Sales Manager i Omron.

Han viser, hvordan Omron med hjælp af visionkameraer har programmeret en parallelrobot til at spille bordtennis med en menneskelig modstander. Robotten registerer på mikrosekunder hvor bolden kommer, og tilpasser sig, så den menneskelige modspiller får det bedste udgangspunkt for at sende bolden tilbage til robotten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125