23948sdkhjf

Svejseindustrien syder af optimisme

Tre ud af fire deltagere på den store Schweissen & Schneiden-messe i Tyskland vurderer efterfølgende, at deres virksomheds økonomi ser fordelagtig ud.

Det går godt i industrien, både i Danmark, i Tyskland og globalt, og det smittede af på den store tyske svejsemesse Schweissen & Schneiden (svejsning og skæring), der blev afholdt i Düsseldorf.

Ikke bare var der både flere udstillere og besøgende på messen, som fandt sted i september, men de kan også melde om sunde virksomhedsøkonomier.

Tre ud af fire udstillere og besøgende på messen beskrev deres virksomheds økonomiske tilstand som "fordelagtig" eller "meget fordelagtig", og derfor var der også forventning om, at der ville blive lavet mange handler på messen.

Messe Essen har opgjort, at hver tredje gæst købte maskiner, materialer eller services på messen, eller planlægger at gøre det i tiden efter.

- Vores medlemsvirksomheder og vi kan bekræfte, at der blev lavet god forretning på messen, siger Roland Boecking, direktør i DVS - Deutscher Verband für Schweißen (den tyske svejsesammenslutning), som er partner for messen, i en pressemeddelelse.

Der var omkring 50.000 besøgende fra 120 lande på de fem messedage og generel fremgang over hele linjen, og det udløser jubel hos Messe Essen, som arrangerer Schweissen & Schneiden.

- Vi har bragt udstillere og besøgende sammen under perfekte forhold, og således var Schweissen & Schneiden 2017 atter en drivkraft for hele sektoren, siger Messe Essens administrerende direktør, Oliver P. Kuhrt.

83 procent beslutningstagere
Messen afholdes hvert fjerde år og blev undtagelsesvist afholdt i Düsseldorf, da Messe Essens egne messehaller lidt længere nordpå er under ombygning. Der var 1.035 udstillere fra 41 lande - en lille stigning fra 2013, og næsten to tredjedele af udstillerne kom i år fra andre lande end Tyskland - mere præcist 64 procent, og det var en stigning fra 61 procent ved forrige messe i 2013.

Også antallet af udenlandske gæster steg, og det var endda meget markant: I år var der 66,3 procent af de besøgende ikke-tyskere, mens procentdelen kun var 47,6 i 2013.

Messe Essen har opgjort, at 83 procent af de besøgende var beslutningstagere mod 81.2 procent for fire år siden.

Og selvom arrangørerne peger på den generelt gode økonomiske situation som en vigtig årsag til de gode udstiller- og besøgstal, så sætter Oliver P. Kuhrt ikke messens eget lys under en skæppe.

- Disse fantastiske tal dokumenterer Schweissen & Schneidens ubestridte status som nummer ét i branchen. Som den primære messe for svejsning, skæring og overfladebehandling, har den endnu engang taget pulsen på branchen, siger messe-chefen.

Syv danske udstillere
Der var syv danske udstillere på årets messe: Inrotech, Migatronic, Swantec, Cougartron, Weld-Tech, Inelco Grinders og Walter Schnorrer Welding Equipment.

Og der var tilfredshed at spore blandt de danske udstillere.

- Et overvældende antal interesserede virksomheder besøgte vores stand og gav fantastiske diskussioner og møder, skriver Odense-virksomheden Inrotech på sin Linkedin-profil.

Undervejs på messen brugte også nordjyske Migatronic sin Linkedin-side til at berette om højt humør i Tyskland.

- Vi har det sjovt på Schweissen & Schneiden, skrev Migatronic og fortsatte:

- Denne messe er vores mulighed for at mødes med med svejseentusiaster fra hele verden. Det er en fornøjelse at være en del af så engageret en industri.

Migatronic havde flere gimmicks på sin stand; man svejsede en motorcykel sammen på et åbent værksted, og en fransk besøgende på standen var så heldig at vinde en Sigma Select svejsemaskine.

Den første udgave af Schweissen & Schneiden blev afholdt i 1952 - den næste er den den 20. udgave, og den afholdes 13.-17. september 2021.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156