23948sdkhjf

Robotmager på rekrutterings-march i udlandet

Blue Ocean Robotics må lede efter robotekspertisen i udlandet.

Knap en trejdedel af de ansatte i det fynske robotmageri Blue Ocean Robotics er danske. Resten er hentet i udlandet, fordi manglen på ingeniører i Danmark tvinger virksomheden til at skue ud over landets grænser. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Omkring 30 procent af vores folk er fra Danmark. Så har vi cirka 50 procent, der kommer fra andre lande i Europa, og de sidste 20 procent kommer fra lande uden for EU. Det er typisk indere, pakistanere og iranere, fortæller marketingschef i Blue Ocean Robotics Thomas Midtgaard-Jørgensen til avisen.

Sultent marked
Ifølge ham bliver de cirka 50 nyuddannede robot-ingeniører, der hvert år udklækkes i Danmark, hurtigt opslugt af et sultent marked, og så må arbejdskraften komme andetsteds fra. Rekrutteringen foregår typisk ved jobopslag igennem udenlandske universiteter, siger han.

Men det er langt fra optimalt, siger han og ønsker sig mere kvalificeret arbejdskraft inden for kongeriget Danmark.

- Hvis der er danske ansøgere, så vil vi til enhver tid vælge dem frem for udenlandske ingeniører. Det skyldes både, at det er nemmere og billigere for os at rekruttere lokalt, og desuden vil vi gerne udvise social ansvarlighed over for Danmark og det danske uddannelsessystem. Men der er bare en skævhed, der tvinger os til at søge internationalt, siger Thomas Midtgaard-Jørgensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313