23948sdkhjf

Her kommer skolelærerne tæt på industrien

14 lærere har været i praktik i virksomheder i Trekantområdet. Både virksomheder og lærere vil gerne gentage arrangementet.

Industrien klager ofte over, at lærere i folkeskolen ved for lidt om industri. Men et nyt initiativ fra erhvervsorganisationen Trekantområdet har skabt kontakt mellem en række industrivirksomheder og UU-vejlederne på skolerne. UU-vejlederne er lærere, der hjælper de unge med at finde en uddannelsesvej.

14 UU-vejledere har netop været i praktik i en række virksomheder i Trekantområdet. Virksomhederne har nærmest stået i kø for at få en vejleder på besøg.

- Vejlederne har fulgt en lærling, så de har kunnet sætte sig ind i, hvad deres arbejde går ud på, fortæller Peter Engel-Andreasen, chefkonsulent i Trekantområdet. Han står bag det nye initiativ.

Trekantområdet vil gerne skabe en direkte forbindelse mellem skolerne og industrien. Derfor inviterede organisationen også begge parter til et afsluttende møde efter praktikken.

- Det bedste er, hvis vejledere og industrifolk opbygger en relation. Så er vi i mål, siger Peter Engel-Andreasen.

Ingen siger nej
Med praktikken er der nu skabt et samarbejde, som parterne vil fortsætte fremover, og virksomhederne har været mere end villige til at tage imod en UU-vejleder.

- Der har simpelthen ikke været nogen, der har sagt nej. Jeg har fået tilsagn fra 60 industrivirksomheder i trekantområdet om at deltage. Efterfølgende har alle de parter, der har deltaget, sagt, at de gerne stiller op igen, siger Peter Engel-Andreasen.

Mangler kendskab
Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) vejleder elever i skolens 7.-10. klasse om uddannelsesmuligheder. Den findes i alle landets kommuner.

Vejlederne har som udgangspunkt mest fokus på de grupper, der er mindst uddannelsesparate. Men i mange kommuner, også i Trekantområdet, henvender UU-vejlederne sig til alle unge i aldersgruppen.

Peter Engel-Andreasen oplever, at det ofte er svært at trænge igennem til unge og deres forældre med budskabet om de gode arbejdspladser, der findes i industrien.

- Jeg har stået foran 150 forældre på et møde på en skole i Kolding, hvor vi fortalte om alle de jobmuligheder, der findes i industrien, og at man kan tjene gode penge som industritekniker eller smed. Da vi fortalte, at der findes 130 industrivirksomheder med gode jobmuligheder alene i Kolding, kunne man se, at de nærmest ikke troede deres egne ører. Nogle gange er det som at gå ud på en bar mark. Der er meget lidt kendskab til industrien derude blandt forældrene, siger chefkonsulenten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.672