23948sdkhjf

Kuka digitaliserer egen produktion

Robotproducenten Kuka er i gang med et stort arbejde med at forbinde alle enheder og maskiner til et netværk.

Den kinesisk-ejede tyske robotproducent Kuka er ved at forbinde alle enheder i sine fabrikker til nettet i en cloud-løsning. Med andre ord er Kuka ved selv at gøre det, som den opfordrer andre virksomheder til at gøre.

- Vi undersøger alle maskiner, PLC’er og andre enheder for at finde ud af, hvordan vi forbinder dem og trækker data ud af dem. Sommetider kræver det, at vi kontakter producenterne for at finde ud af, hvordan vi kan "tale" med den enkelte enhed, siger Heinrich Munz, strategisk teknisk konsulent i Kuka.

- Maskiner og enheder bruger mange forskellige kommunikationsprotokoller, men vi samler det hele overskueligt i skyen. Det giver os pludselig en masse oplysninger om produktionen. Vi opdagede for eksempel, at en afgørende maskine faktisk stod stille en halv dag ad gangen, og data’ene gav os mulighed for at analysere, hvad årsagen var, siger Heinrich Munz.

På besøg i Danmark
Jern & Maskinindustrien møder ham, da han er i Danmark for at fortælle om Kukas Industri 4.0­- strategi.

- Vores mål er at forbinde alle enheder, som har en intern intelligens, som vi kan hive data ud fra. Det er ikke sådan, at vi har en præcis plan for, hvad vi skal have ud af det. Først skaffer vi os adgang til produktionsdata, og så vil det vise sig, hvad vi kan få ud af dem, siger den 60-årige ingeniør, der har arbejdet 18 år hos Kuka i Augsburg.

- Når du først studerer den slags data nærmere, opdager du nogle utrolige ting. Vi opdagede, at et helt produktionsanlæg standsede i længere tid på natteskiftet. Det viste sig, at det var fordi en medarbejder tog en uautoriseret rygepause, og så trykkede han bare på nødstoppet, når han skulle ud og ryge.

- Vi regner med, at vi kan bruge vores data til conditioning monitoring, så vi bliver i stand til at skifte sliddele og enheder, før de bryder ned, siger Heinrich Munz.

Han er overbevist om, at overvågning og data forbedrer effektiviteten i Kukas produktion af robotter, men de præcise tal er indtil videre ukendte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094