23948sdkhjf

Big Science rammer København

Konference i København skal vise virksomheder vej til ordrer i Big Science.

 Metalemner, metalbearbejdning, elektronik, software.

Der er muligheder i Big Science for den danske fremstillingsindustri, og hvert år køber de store europæiske forskningsfaciliteter som partikelacceleratoren CERN og røntgenkilden European XFEL produkter og ydelser for cirka 300 mio. kr. fra danske leverandører.

Men salgspotentialet for danske virksomheder vurderes til at være endnu større. Derfor afholdes Big Science Business Forum 2018 til februar i København som en matchmaking mellem virksomheder og en række af Europas store forskningsfaciliteter.

- Forskningsfaciliteterne fungerer ligesom almindelige, store virksomheder, og de har både brug for brede ingeniørkompetencer og specialiserede ydelser og produkter, inden for områder som blandt andet mekanik, elektronik og software, siger Juliette Forneris, netværksleder i BigScience.dk, der drives af Teknologisk Institut og Danmarks Tekniske Universitet.

Op mod 1.000 deltagere
BigScience.dk arbejder på at styrke samarbejdet mellem danske virksomheder og Big science-organisationerne, og det er hele målet med Big Science Business Forum, hvor de europæiske forskningsfaciliteter er på udkig efter nye leverandører.

På konferencen vil de deltagende virksomheder få mulighed for at møde repræsentanter fra faciliteterne og fortælle om deres produkter og ydelser.

I alt forventes op mod 1.000 deltagere primært fra europæiske virksomheder, samt repræsentanter fra Big Science-organisationerne.

Uddannelses- og Forskningsministeriet er sammen med Bigscience.dk vært for BSBF2018, mens Region Hovedstaden støtter konferencen, der finder sted i Tivoli Congress Center.

Her vil der være stor udstilling i foyeren, mens der vil køre en række matchmaking-arrangementer og events sideløbende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187