23948sdkhjf

Tredje generation klar til at overtage

Den vestjyske maskinfabrik BM2 Industri sætter gang i et generationsskifte i ejerkredsen. Øget digitalisering og en mere spredt kundeportefølje skal fremtidssikre den familieejede virksomhed

BM2 Industri blev grundlagt som Bøvling Maskinværksted i 1955 af Knud Verner Christiansen. 62 år senere står Jonas Christiansen, der er tredje generation i familien Christiansen, klar til at træde ind i ejerkredsen og på sigt overtage virksomheden, der i dag har skiftet navn til BM2 Industri.

Generationsskiftet blev markeret ved et åbent hus-arrangement 24. november hos BM2 Industri i Bøvlingbjerg i Vestjylland.

- I første omgang har jeg overtaget 50 procent af virksomheden, og så laver vi et løbende generationsskifte. Jeg er uddannet maskinmester og har været ude og arbejde i andre virksomheder, men en dag ringede min far Mogens og spurgte, om jeg ville tilbage i virksomheden, og det sagde jeg ja til. Nu har jeg sagt ja til at gå 100 procent ind i virksomheden, fortæller Jonas Christiansen.

Hans far Mogens Christiansen overtog virksomheden i 1995, og nu skifter ledelsen hænder igen.

- Jeg er egentligt salgsansvarlig, men i en lille virksomhed som vores med otte ansatte, får man hurtigt lidt en blæksprutte-funktion. Men vi ændrer ikke på jobfunktionerne i forbindelse med generationsskiftet p.t, siger Jonas Christiansen.

Spreder porteføljen

Op til finanskrisen var BM2 Industri særligt fokuseret på vindindustrien, hvor den ene af vores to produktionshaller var dedikeret til at fremstille krøjekranse til vindmølle-naceller. Men vindindustrien et hårdt prispres og nedgang i ordrerne gav virksomheden røde tal på bundlinjen i årene efter krisen. Den negative stime er nu vendt, men har krævet omstillinger i både kundeportefølje og maskinparken.

- Efter et par hårde år, var vi nødt til at gentænke virksomheden, og vi har nu haft to gode regnskabsår og i år ser ud til fortsætte den gode stime. Vi har haft for stor drejekapacitet i forhold til fræsekapacitet, og det har gjort at flere kunder har søgt andre steder hen på grund af længere leveringstider. Med vores nye fem-aksede Fermat-fræser får vi et bedre forhold mellem dreje- og fræsekapacitet, ligesom vi kan bearbejde større og mere komplicerede emner. Det er den største investering i virksomhedens historie, siger Jonas Christensen.

I dag er det langt fra kun vindindustrien der får bearbejdet emner i Bøvlingbjerg.

- Vi har kunder i cementindustrien samt ingeniørhuse og har lavet varmevekslere til fødevareindustrien. Vi har ikke en egentlig serieproduktion, så opgaverne veksler meget i mellem brancher og det passer os fint. På sigt vil vi gerne lave serieproduktion, hvis den rigtige opgave kommer, siger Jonas Christiansen.

Digitalisering på vej

Generationsskiftet kommer ikke til at betyde radikale forandringer over natten hos BM2 Industri, men Jonas Christiansen vil gerne satse mere på digitalisering. Blandt andet har BM2 Industri investeret i et nyt CAM-software.

- Det er FeatureCAM fra Delcam Denmark og gør at vi bliver mere effektive på både drejning og fræsning. Vi har allerede haft to medarbejdere på efteruddannelse og kan allerede nu se positive effekter, siger Jonas Christiansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078